Ecologistes en Acció de Catalunya s'uneix a l'Associació de Veïnes i Veïns de l'Ampolla amb la presentació d'al·legacions contra aquest Pla per no respectar els principis de racionalitat, eficàcia, eficiència i sostenibilitat i atemptar social, econòmica i ambientalment contra l'interès general.

Actualment, el port de l'Ampolla disposa de 470 amarres, els quals no estan ocupats en la seva totalitat. En els moments de crisi financera que està travessant el nostre país i en plena retallada de l'estat del benestar, gastar 15 milions d'euros en el nou Pla especial del Port de l'Ampolla no respon a cap criteri econòmic racional.

Aquest pla és insostenible en la seva memòria econòmica, ja que no es té en compte la seva necessitat, la recuperació de costos del mateix, ni la seva futura gestió. L'Ampolla, envoltada de ports esportius i amarres buits, tant al nord com al sud del municipi (només a Sant Carles de la Ràpita més d'un miler), disposa d'amarres suficients per atendre la present i futura demanda nàutica.

El Pla Especial del Port de l'Ampolla 2011 va ser aprovat el passat 24 de setembre i actualment es troba en fase d'exposició pública (un mes a partir de la seva publicació al DOGC núm. 5981, 10.10.2011). Aquesta ampliació del port de l'Ampolla és la mateixa que ja va proposar l'Ajuntament de l'Ampolla al 2006 i que va ser desestimada pel rebuig de la ciutadania que a través de l'Associació de Veïnes i Veïns de l'Ampolla va presentar 4.432 signatures a la Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre.

Cinc anys després, s'ha tornat a aprovar un nou Pla amb la mateixa ampliació que suposaria la destrucció de la platja de l'Arquitecte i la dels Pinets, imposant la continuïtat del model basat en el formigó, sense ajustar-se als criteris més elementals de sostenibilitat tant econòmica com ambiental. Així, degradarà el paisatge, impulsarà una política turística contrària a la preservació del medi ambient i no respectarà l'interès general que ha de regir tota actuació administrativa. És una ampliació que no respondrà a cap necessitat social real, i que està absolutament desaconsellada pel més mínim sentit comú tenint en compte la situació de crisi econòmica en què estem vivint, els costos del projecte, quinze milions d'euros, la seva futura gestió i la recuperació de costos del mateix.

Per això, Ecologistes en Acció de Catalunya i l'Associació de Veïnes i Veïns de l'Ampolla demanen la retirada immediata d'aquest Pla que xoca frontalment amb l'interès general i que suposarà un nou forat negre en les despeses públiques , afavorint únicament beneficis de certs interessos empresarials.