Ecologistes en Acció Català

Darrer afegit : 19 de juliol de 2013.

Portada

 • Eliminat l’abocador de Velilla de Cinca


  Després de diversos anys de repetides denúncies contra l’abocador il·legal de Velilla de Cinca per fi s’han pres mesures per eliminar-ho d’una manera possiblement definitiva.

 • Sol·licitada la baixa de Fraga a l’Agenda 21


  Des de l’arribada del Partit Popular a l’Ajuntament de Fraga s’ha paralitzat el desenvolupament del Pla d’Acció Local de l’Agenda 21. Per això s’ha sol·licitat a la Diputació Provincial d’Osca que procedeixi a donar de baixa al municipi a "Rete21", xarxa de municipis involucrats en l’Agenda 21.

 • La Comarca del Baix Cinca contra la biodiversitat


  L’aprovació del Consell Comarcal del Baix Cinca d’una moció per la qual s’intenta sortejar l’aplicació del Reial Decret 1628/2011 sobre espècies exòtiques invasores revela falta de compromís ambiental i suposa supeditar la conservació de la biodiversitat als interessos econòmics particulars.

 • Bloqueig en el desenvolupament de l’Agenda 21 a Fraga


  S’ha sol·licitat a l’Ajuntament de Fraga que aclareixi públicament si desenvoluparà algun dia o no el Pla d’Acció Local que es va aprovar fa cinc anys en el marc de l’Agenda 21, pla que contemplava una sèrie d’accions encaminades a millorar el medi ambient, la qualitat de vida dels ciutadans així com el desenvolupament econòmic de la població.

 • Denunciats dos abocadors il·legals a Ballobar


  S’ha sol·licitat al Departament de Medi Ambient Aragonès l’eliminació de dos abocadors il·legals presents a Ballobar (Osca). Els abocadors, situats en una zona de gran valor ecològic, porten anys acumulant deixalles sense que l’Administració Pública resolgui el problema.

 • Dipòsit d’adobs animals a l’aire lliure a Osso de Cinca


  Ecologistes en Acció ha posat en coneixement del Govern d’Aragó la presència d’un dipòsit a l’aire lliure d’adobs, elaborat amb cadàvers animals, a Osso de Cinca.

 • Contradiccions en les declaracions ambientals de les tèrmiques de Mequinensa i Faió


  L’estudi de les declaracions d’impacte ambiental de les tèrmiques de Mequinensa i Faió mostren notables contradiccions entre els criteris seguits per l’Institut Aragonès de Gestió Ambiental (INAGA) i el Ministeri de Medi Ambient per autoritzar o no aquestes centrals tèrmiques.

 • Abocador de Sedases, un punt net que és porc


  L’abocador de Sedases a Fraga (Osca) incompleix la normativa i suposa un risc ambiental per a les persones i el medi ambient.

 • Declaració d’Impacte Ambiental negativa per la tèrmica de Faió


  La tèrmica de Faió ha rebut una declaració negativa d’impacte ambiental. Les afeccions que causaria a espais naturals en l’entorn dels rius Segre, Cinca, Matarranya i Ebre, així com les moltes mancances que presenta la seva avaluació ambiental, han donat la raó a les legacions presentades contra el projecte.

 • Sorprenent suport del Ministeri de Medi Ambient a la tèrmica de Mequinensa


  Saltant-se el tràmit d’audiència prèvia el Ministeri de Medi Ambient autoritza la línia elèctrica de la tèrmica de Mequinensa mentre ignora les afeccions ambientals que aquesta provocarà als paratges naturals que rodegen l’Aiguabarreig de Mequinensa.

0 | 10
Visitants connectats: 134