• Ecologistes en Acció presenta la seua posició sobre el cotxe elèctric i assenyala, com una dels seus principals avantatges, la reducció d’emissions de CO2 i gasos contaminants en relació amb el cotxe de combustió interna.
  • No obstant això, el cotxe elèctric hereta grans problemes de l’automòbil de combustió, com ara els accidents o l’ocupació d’espai públic. A més, presenta l’inconvenient de necessitar bateries construïdes amb minerals que  generen grans impactes ambientals i socials amb la seua extracció.
  • Ecologistes en Acció conclou que la transició ecològica en el transport ha de portar a un model basat en el transport actiu (desplaçaments a peu i amb bicicleta), el transport públic i en què tots els vehicles siguen d’emissions zero.

Ecologistes en Acció ha presentat  la seua posició sobre el vehicle elèctric. Es tracta d’un document generat a partir d’intensos debats en el si de l’organització ecologista durant l’any 2019 i que va ser aprovat en l’Assemblea General de la confederació al desembre d’eixe any.

L’organització ecologista reconeix que el vehicle elèctric té avantatges, sobretot pel que fa a la reducció d’emissions de gasos d’efecte d’hivernacle, que calcula entre el 17 % i el 30 %. Una reducció considerable de les emissions de gasos contaminants, que genera menys residus perillosos i pot reduir la contaminació acústica.

No obstant això, Ecologistes en Acció recorda que el cotxe elèctric comparteix molts dels impactes generats pel  vehicle de combustió interna, entre els quals l’ocupació de l’espai públic i els accidents de trànsit. A més, fomenta igualment el sedentarisme i les malalties que se’n deriven, com ara la diabetis, la hipertensió, el sobrepés o les malalties cardíaques.

Així mateix, per a l’organització ecologista és fonamental recordar que per a la fabricació de cotxes elèctrics calen grans quantitats de minerals escassos com el liti, el cobalt o el níquel, que s’extrauen principalment en el Sud global, on eixa extracció ja està causant greus problemes ambientals i socials, fins i tot de vulneració dels drets humans.

Ecologistes en Acció recorda que els grans índexs de motorització de les societats occidentals (a l’entorn d’un automòbil per dues persones) no són extrapolables a la resta del món, siguen vehicles elèctrics o de combustió. Qualsevol estratègia en el transport, vista des d’una òptica socialment justa i ambientalment sostenible, ha de passar per una clara reducció en l’ús d’energia i materials, és a dir, per una disminució del nombre i la grandària dels vehicles.

Per a evitar al màxim els impactes, Ecologistes en Acció proposa un model de transport i mobilitat basats en els desplaçaments a peu i amb bicicleta, la priorització del transport públic complementat amb serveis de cotxe compartit, taxis i transport a la demanda. El cotxe privat hauria de ser un element infreqüent en aquest model, i per descomptat seria d’emissions zero.

L’organització ecologista recorda que un model basat en aquestes premisses tindrà més dificultats en les àrees rurals i de la perifèria de les ciutats, on el transport públic no sol tenir un servei apropiat. Cal estudiar i proposar solucions satisfactòries i adaptades a aquestes circumstàncies particulars.

Finalment, Ecologistes en Acció fa referència a la necessitat d’estudiar i proposar mesures davant de l’afecció d’aquest canvi de model a la indústria automotriu i sobretot a les persones que hi treballen.