1. El calfament climàtic va accelerat i està fent realitat el pitjor dels escenaris previstos pels científics.
  2. Les conseqüències són cada volta més greus i estem patint-les ja, fins i tot ací.
  3. La causa principal, segons el 99 % dels científics del clima, son les emissions de gasos d’efecte hivernacle degudes a les activitats humanes.
  4. Al País Valencià, a Espanya i a Europa, els majors emissors de gasos hivernacle són els automòbils i damunt seguixen creixent.

datos de emisiones en 2017

  1. A més, els autos són responsables d’un muntó de problemes, especialmente a les nostres ciutats, on la contaminació genera al voltant de 30.000 morts anuals, molts més que la pandèmia.
  2. Per tant, és ben raonable celebrar un Dia (o una Setmana per la Mobilitat Sostenible, com fan a alguns llocs) per a denunciar el problema i demanar a la població que s’implique si vol viure millor, més sana, i fins i tot sobreviure a l’emergència climàtica…
  3. Perquè, després de 40 anys de reunions internacionals i 25 COP dels governs absolutament infructuoses, sols ens queden ja uns 8 anys per a reduir a menys de la meitat les emissions de gasos hivernacle.
  4. I des de La Ribera ens afegim també i invitem tothom a deixar l’automòbil almens eixe dia i provar a desplaçar-vos de forma sostenible: peu, bici i transport col·lectiu. Si no ho fas per tu, fes-ho per teus fills o nets, que no tenen culpa de res i estem deixant-los un món cremat…