L’extrema dreta està pujant com la febra en aquesta societat malalta, per tot el món i també ací atenta contra la convivència pacífica, contra les dones, contra els refugiats, contra la Natura i contra tot allò que represente una societat millor, més justa, diversa i solidària.

Creix amb la publicitat que li fan els grans mitjans de comunicació i les xarxes, amb totes les mentides, tergiversacions i demagògia que vomiten sobre els successos i els problemes existents, uns problemes que no ajuden a resoldre sinó que els agreugen més, esguitant-los de violència i irracionalitat.

Els seus caps, finançats per algunes elits econòmiques, aprofiten la insatisfacció, la frustració i a voltes la necessitat dels ciutadans més dèbils o mal educats per a enganyar-los i enquadrar-los en els seus grups, que són encara pitjors que aquest sistema socioeconòmic que abandona i deixa fóra cada volta a més gent.

Com per exemple ara, que fomenten el negacionisme i la violència de carrer, amb manifestacions en cotxes (els principals responsables del calfament climàtic) rebutjant les mesures preventives que ens resulten imprescindibles perquè encara no hi ha antivirals efectius ni vacunes ben provades contra la Covid-19 i sols ens podem protegir de la pandèmia mitjançant les mascaretes, la distància física i reduint les interaccions socials. Els ultres sempre han sigut un perill per a tothom, però avui ho són molt més.

Sembla increïble que a estes altures alguna gent siga capaç d’identificar-se amb els nazis, els feixistes o els franquistes, que no foren més que uns criminals en sèrie i provocaren milions de morts, la majoria civils indefensos i innocents, xiquets, dones, ancians, … Potser no recorden la II Guerra Mundial que aquells provocaren i que va massacrar a 60 milions de persones, 60.000.000!, destruint Europa i mig món; amb un pròleg criminal a Espanya, on provaren les armes de destrucció massiva de l’època, i un epíleg amb la posterior divisió del món en dos grans blocs militars que quasi desemboca en una guerra termonuclear…

Amb tals precedents, dóna força vergonya i malestar observar com creix l’extrema dreta també ací. I veure com les parets dels nostres pobles s’embruten amb les seues pintades d’odi, lletges i malaltisses, amb missatges i símbols nazis, feixistes, franquistes, en ple segle XXI, en un país suposadament democràtic i modern.

Per tot això, contra la contaminació de parets i ments, des de la Coordinadora per la Defensa de la Natura a La Ribera 1, els ecologistes demanem als ajuntaments que organitzen brigades municipals de neteja per a eliminar totes i cadascuna d’eixes pintades que contaminen i avergonyissen els nostres pobles.

Si no som capaços ni de eliminar les seues pintades d’odi, estem perduts… Hem d’evitar que contagien més gent aprofitant la crisi econòmica i ecològica que els seus amos han provocat. I no hem de donar-lis ressonància en les xarxes socials, res de compartir-los o retuitejar-los per cap motiu, tot el contrari, cal bloquejar les seues notes fakes i d’odi.

L’extrema dreta i els seus missatges són un perill, un càncer social que amenaça a tothom. I cal tallar-lo d’arrel, aplicant amb rigor les lleis democràtiques, bloquejant-los en les xarxes i eliminant ja totes les seues pintades d’odi, abans que s’estenga aquesta malaltia i col·lapse la societat.

Salut, Pau, Ecologia i Solidaritat!

 

  1. La Coordinadora per la Defensa de la Natura a La Ribera està formada per Xúquer Viu, La Ribera en Bici-Ecologistas en Acción, La Llavor, Llavorem, Associació Murta Casella, Dynamo, Calciners, Amics de la Vieta, Indignats amb RENFE, El Magre, Grup d’Acció Mediambiental del Marquesat, Anoktua, Cel Blau, La Mitja Galta, Jardinet de l’Estació, Plataforma Albaida Net, Aplec de La Ribera, Voluntariat Mediambiental de Corbera, Associació Mediambiental d’Aigües Vives, Col·lectiu de Sueca-Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró i hi col·laboren Interpreta Natura i la Coordinadora d’Escoles en Valencià.