• Ecologistes en Acció de Tarragona i l’Ebre inicia l’elaboració del projecte de renaturalització del tram urbà del riu Francolí al seu pas per la ciutat de Tarragona.

El tram urbà del riu Francolí es troba molt degradat, i la seva millora seria de gran interès ambiental i social, ja que es tracta del riu que veuen diàriament milers de persones, per la qual cosa la seva renaturalització contribuiria a millorar la qualitat de vida a la ciutat.

La renaturalització del Francolí suposaria també una millora ambiental molt notable, recuperant-se un bosc de ribera ara devastat en la seva major part, la qual cosa incrementaria substancialment la biodiversitat  i el riu tornaria a funcionar com a corredor ecològic.

El projecte iniciat el dimecres 17 de març estarà finalitzat en tres mesos, i es remetrà a l’ajuntament, a tots els grups municipals, a l’ACA, al Departament de Territori i a l’Autoritat Portuària, sol·licitant que ho posin en marxa al més aviat possible, i que aprofitin els fons que ha habilitat el govern de l’estat en els pressupostos generals per a renaturalització de ciutats.