• Ecològica Aclaparadora, la primera gran campanya de captació de persones sòcies i voluntàries d’Ecologistes en Acció, passa a la seva segona fase. 
  • ‘Ets el petit detall que ho canvia tot’ està basada en una idea de Viernes, agència creativa especialitzada en ecologisme, sostenibilitat i justícia social, amb la qual Ecologistes en Acció va treballar per a dissenyar Ecològica Aclaparadora. 
  • En aquesta segona fase de la campanya, han estat els grups i federacions d’Ecologistes en Acció els qui s’han encarregat de dissenyar i preparar tots els materials. 
  • ‘Ets el petit detall que ho canvia tot’ està centrat en les lluites locals i territorials de l’organització ecologista.

El desembre de 2020 Ecologistes en Acció va llançar la seva primera gran campanya de captació de persones sòcies i voluntàries en els seus 22 anys de trajectòria.

La campanya està dividida en dues fases: Ecològica Aclaparadora i Ets el petit detall que ho canvia tot. La primera és més genèrica, amb missatges amplis i senzills, amb un ritme i una poètica que l’organització ecologista va treballar amb Viernes, agència creativa especialitzada en ecologisme, sostenibilitat i justícia social.

Ecològica Aclaparadora parteix de l’arrel del problema de la crisi ecològica actual: el model econòmic dominant basat en l’abús dels recursos naturals, el benefici immediat i la desigualtat. La campanya exposa que el creixement il·limitat en un planeta finit no és viable, i sosté que el fet que una espècie entre milions es consideri independent, superior i posseïdora de la resta de les formes de vida que l’envolten, és irracional i injust.

Per part seva, ‘Ets el petit detall que ho canvia tot’ aterra tota una sèrie de problemàtiques vinculades a les lluites locals d’Ecologistes en Acció i passa a ser una fase eminentment territorial, on ja no es llancen missatges genèrics sinó molt concrets, centrats en l’activitat de l’organització ecologista en la defensa del territori. Aquest paraigua conceptual ofereix una mirada que va del local al global, amb un sentit de moviment social que creï sentit de pertinença. El protagonisme ja no el tenen imatges de persones indeterminades, sinó activistes d’Ecologistes en Acció.

Ecologistes en Acció ajusta el focus per a col·locar-lo en les seves lluites locals i territorials, base del treball de la confederació ecologista des que es fundés el desembre de 1998. Per això, en aquesta fase han estat els nombrosos grups i federacions de l’organització ecologista els que s’han encarregat de dissenyar i preparar tots els cartells.

Amb aquests materials, Ecologistes en Acció pretén donar a conèixer el seu treball en la defensa del territori amb l’objectiu de sumar activistes i sòcies: des del tancament de la incineradora de la cimentera a Còrdova fins a la defensa de les reserves fluvials a Lleó mitjançant la prohibició de les embotelladores en Pobladura de la Sierra o la paralització de l’ampliació del port de València, considerada l’amenaça ambiental més gran que viuen al País Valencià.

De la defensa de Madrid Central com a eina per a la millora de la qualitat de l’aire a la protecció de les dunes del litoral gallec o la conservació de la biodiversitat canària, com a font de vida i forma per a lluitar contra l’emergència climàtica. De la reivindicació de la renaturalització dels rius Besòs i Francolí a Catalunya a la construcció de l’aiguamoll La Degollada a La Rioja, passant per la crítica a la gestió dels residus perquè no hi hagi ni un Zaldibar més a la iniciativa de portar a l’entorn aragonès de Pinzana una ambiciosa proposta d’educació ambiental.

Aquests són només alguns exemples dels molts que formen part del dia a dia d’Ecologistes en Acció, l’organització ecologista amb la vertebració territorial més sòlida de l’Estat espanyol. Una xarxa composta, també, per petits detalls que ho canvien tot.