• El Síndic de Greuges ha emés ja 3 resolucions, sense èxit, demanant a l’Ajuntament que complisca la legislació de transparència i facilite a La Carrasca-Ecologistes en Acció els balanços i els comptes de pèrdues i beneficis del Servei d’Aigües.
  • No és pot dur un bon control econòmic i financer del Servei sense la informació que Aqualia oculta a l’Ajuntament, amb la seua complicitat.
  • Encara que les condicions del contracte obliguen Aqualia a presentar els comptes i balanços, ni l’empresa els ha presentat mai, ni l’Ajuntament d’Alcoi li’ls havia demanat.

[CRONOLOGIA]

L’Ajuntament d’Alcoi continua sense facilitar a La Carrasca-Ecologistes en Acció informació econòmica de la gestió de l’aigua d’Alcoi sol·licitada fa ja 3 anys i 5 mesos. La falta de resposta municipal ha ocasionat la tramitació de 3 queixes al Síndic de Greuges, que ha emés 3 resolucions recomanant a l’Ajuntament el compliment de la legislació de transparència i recriminant-li la falta de col·laboració amb la institució.

La Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció, com a entitat membre de la Iniciativa per la Gestió Pública de l’Aigua, va sol·licitar a l’Ajuntament d’Alcoi l’11 de juliol de 2018 una còpia dels comptes de pèrdues i beneficis i dels balanços de situació del Servei d’Aigües de la ciutat des de l’any 2001 fins al 2018.

La documentació sol·licitada per La Carrasca-Ecologistes en Acció és bàsica per al control econòmic del Servei, raó per la qual Aqualia té l’obligació de presentar-la anualment a l’Ajuntament segons les clàusules del plec de condicions del contracte d’adjudicació de la gestió privada del servei :

Para que pueda hacerse efectivo el control económico financiero del Servicio, éste constituirá una unidad contable independiente de cualquiera otra que pudiera tener la empresa contratista. A esta contabilidad tendrá acceso el Ayuntamiento, a través de sus Servicios Económico Financieros, en los momentos que considere convenientes, previa comunicación y anuncio con una antelación de 48 horas. Además el Concesionario presentará anualmente una copia de la Cuenta de Pérdidas y Ganancias y del Balance de Situación […]”

(article 10 del plec de condicions tècniques; les negretes són nostres)

A pesar que l’Ajuntament d’Alcoi, en compliment de la legislació de transparència, tenia l’obligació de facilitar la informació en un termini màxim de 30 dies, ni tan sols va contestar la petició, raó per la qual el grup ecologista va presentar una primera queixa al Síndic de Greuges en agost de 2018, gràcies a la qual  —després de mesos d’insistència i d’advertències per part del Síndic—  l’Ajuntament va facilitar en setembre de 2019 els comptes i el balanç de l’any 2018, i va anunciar que en les setmanes següents prepararia els documents dels anys anteriors.

Com que la resta de la informació no arribava, La Carrasca-Ecologistes en Acció va haver de presentar una nova queixa, amb la qual després de nombroses requeriments del Síndic de Greuges es va aconseguir que l’Ajuntament lliurara els comptes de 2015 a 2017.

No obstant això, ni amb els repetitius requeriments del Síndic de Greuges, ni amb les dos noves resolucions que ha dirigit a l’Ajuntament d’Alcoi, ha sigut possible que l’Ajuntament d’Alcoi facilite els comptes de la resta dels anys: del període 2001-2014, de 2019 i de 2020.

Segons el regidor d’Obres i Serveis, Jordi Martínez, “s’ha instat, en nombroses ocasions, a la concessionària del Servei de Proveïment d’Aigües d’Alcoi, perquè ens faciliten la informació sol·licitada”, però Aqualia no els l’ha donada. 41 mesos després de la sol·licitud presentada pels ecologistes, Martínez afirma que els Serveis Jurídics municipals estan estudiant aquestes circumstàncies i les mesures que poden prendre al respecte.

La Carrasca-Ecologistes en Acció considera vergonyosa l’actuació del Govern municipal en aquest tema: “Es tracta d’una documentació que l’empresa està obligada a presentar anualment a l’Ajuntament. No només no l’ha presentat mai, sinó que l’Ajuntament no li l’ha demanada fins que hem fet nosaltres la petició. I ara, quan la demana i l’empresa no la presenta, encara estan estudiant què fer per exigir-la. Només cal llegir el plec de condicions per a comprovar que el que està fent Aqualia és obstruir l’actuació inspectora municipal i que això és una falta molt greu per la qual l’Ajuntament ja fa temps que l’hauria d’haver sancionat sense més contemplacions. És escandalosa i difícilment explicable la submissió del Govern municipal als interessos d’Aqualia.”

Per al grup ecologista, els fets indiquen que l’empresa i el Govern municipal actuen de manera coordinada per a ocultar la informació econòmica sobre la gestió de l’aigua: “no es veu cap interés per part de l’Ajuntament  d’Alcoi a l’hora de controlar com es gestiona l’aigua del nostre poble; ni volen fer-se càrrec de la gestió, ni tan sols tenen cap voluntat de controlar la gestió privada”.

 

 

Cronologia de l’ocultació

20/juliol/2000

L’Ajuntament d’Alcoi i l’empresa privada Seragua SA (que posteriorment passa a dir-se Aqualia SA) firmen el contracte de gestió del Servei de Proveïment d’Aigües d’Alcoi. El plec de condicions (que s’ha de considerar «la llei del contracte», que accepten les empreses que es presenten a la licitació) estableix en l’article 10 de les condicions tècniques:

«Para que pueda hacerse efectivo el control económico financiero del Servicio, éste constituirá una unidad contable independiente de cualquiera otra que pudiera tener la empresa contratista. A esta contabilidad tendrá acceso el Ayuntamiento, a través de sus Servicios Económico Financieros, en los momentos que considere convenientes, previa comunicación y anuncio con una antelación de 48 horas. Además el Concesionario presentará anualmente una copia certificada de la Cuenta de Pérdidas y Ganancias y del Balance de Situación

11/juliol/2018

Presentació de sol·licitud a l’Ajuntament d’Alcoi, a l’empara de la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern i de la Llei 2/2015, de 2 d’abril, de la Generalitat, en matèria de transparència i de regulació del Consell de Transparència, Accés a la Informació Pública i Bon Govern, de les còpies certificades dels Comptes de pèrdues i guanys i dels Balanços de situació presentats anualment per l’empresa concessionària del Servei de Proveïment d’Aigües d’Alcoi des de 2001 fins a 2018.

23/agost/2018

Presentació d’una queixa al Síndic de Greuges (queixa núm. 201809350), en haver transcorregut el termini màxim de contestació d’un mes sense haver obtingut cap resposta a la petició d’informació.

28/agost/2018

El Síndic de Greuges comunica l’admissió a tràmit de la queixa i sol·licita un informe sobre els fets a l’Ajuntament d’Alcoi.

08/octubre/2018

Davant de la tardança a rebre l’informe sol·licitat a l’Ajuntament d’Alcoi, el Síndic torna a demanar-li que li siga remés urgentment.

14/ novembre /2018

El Síndic torna a recordar-li a l’Ajuntament d’Alcoi que encara no li ha enviat la informació sol·licitada.

28/ novembre /2018

El Síndic ens envia l’informe rebut de l’Ajuntament d’Alcoi, en el qual l’alcalde simplement li comunica que s’ha traslladat el contingut de la queixa al Departament de Contractació, que és el responsable de la contestació.

29/novembre/2018

L’Ajuntament d’Alcoi ens remet com a contestació un ofici d’Aqualia dirigit al regidor delegat de Medi Ambient i Espais Naturals i, en lloc dels balanços i els comptes, les memòries que l’empresa concessionària presenta anualment per a sol·licitar l’actualització de les tarifes.

07/desembre/2018

Presentació d’un escrit a l’Ajuntament d’Alcoi per a exposar que la informació rebuda no és la que s’ha sol·licitat i insistir en la petició.

10/desembre/2018

Presentació d’al·legacions al Síndic de Greuges en què s’exposa que la informació rebuda no es correspon a la documentació que s’havia sol·licitat. Li adjuntem diversos documents sobre la qüestió.

14/ febrer /2019

El Síndic de Greuges ens envia un nou informe de l’Ajuntament d’Alcoi, que inclou una taula amb les dates de contestació a diverses peticions d’informació, però sense justificar el compliment de la seua obligació de facilitar la informació sol·licitada per la nostra entitat.

18/febrer/2019

Nova presentació d’al·legacions al Síndic exposant-li que l’informe enviat per l’Ajuntament d’Alcoi continua sense donar resposat a la petició d’informació.

15/maig/2019

Recomanació del Síndic de Greuges a l’Ajuntament d’Alcoi, que li recorda el seu deure legal de col·laborar en la seua investigació i li reclama que remeta un informe de resposta i l’adverteix que «no resulten admissibles respostes que no s’ajusten a allò que s’ha recomanat, amb la remissió d’informacions confuses o dilatòries, cosa que considerem com a resposta expressa de disconformitat injustificada i rebuig de les recomanacions, que passen a ser considerades pel Síndic hostils o entorpidores de la seua actuació».

28/juny/2019

Davant de la falta de contestació per part de l’Ajuntament d’Alcoi, el Síndic li envia una altra sol·licitud de resposta i l’adverteix que, si no contesta en 15 dies, donarà compte de la seua actitud hostil en el pròxim informe anual que presente a les Corts.

17/juliol/2019

El Síndic de Greuges rep una notificació de la regidora de Compres i Contractació (Lorena Zamorano) fent constar que s’accepta la resolució del Síndic de 15/maig/2019 i que s’ha sol·licitat la informació que demanàvem (adjunta un escrit de 05/07/2019 a la empresa FCC AQUALIA SA reclamant-li la informació sol·licitada «a la mayor brevedad posible»).

24/juliol/2019

El Síndic de Greuges ens comunica el tancament de la queixa, atés que l’Ajuntament d’Alcoi ha acceptat (això afirma) la resolució dictada per eixa institució.

15/setembre/2019

Recepció d’una notificació de l’Ajuntament d’Alcoi, a la qual s’adjunta un ofici d’Aqualia i el balanç i el compte de pèrdues i guanys de 2018. La regidora delegada de Compres i Contractació, Lorena Zamorano, indicava que «quan es reba la documentació dels anys anteriors li l’anirem remetent». En l’escrit d’Aqualia, amb data de 2 d’agost de 2019, informava que «en las próximas semanas iremos preparando los de años anteriores, salvo indicación en contra por su parte». També, cínicament, fa referència al «ejercicio de transparencia y buena fe que rige la relación de FCC Aqualia S.A. con los vecinos de la población de Alcoi».

02/novembre/2019

En no tindre cap nova notícia per part de l’Ajuntament d’Alcoi o d’Aqualia, es presenta una segona queixa al Síndic de Greuges (queixa núm. 1903853).

15/novembre /2019

El Síndic de Greuges comunica l’admissió a tràmit de la queixa i sol·licita un informe sobre els fets a l’Ajuntament d’Alcoi (i li recorda «que l’acceptació de les recomanacions del Síndic de Greuges no ha de ser entesa com un acte purament formal, sinó que ha de trobar-se destinada a promoure l’adopció d’acords i decisions que produïsquen un efecte real en l’esfera jurídica dels drets dels interessats, promotors dels expedients de queixa).

30/desembre/2019

Davant de la tardança a rebre l’informe sol·licitat a l’Ajuntament d’Alcoi, el Síndic torna a demanar-li que li siga remés urgentment.

10/febrer/2020

L’Ajuntament d’Alcoi persisteix en l’actitud de no enviar la informació sol·licitada pel Síndic de Greuges. Davant d’això, el Síndic li recorda una altra vegada el seu «deure de col·laborar per a poder aclarir ràpidament la situació».

25/febrer /2020

Rebem una notificació del regidor d’Obres i Serveis, Jordi Martínez, amb els informes d’Aqualia relatius al compte de pèrdues i guanys i balanç de situació del Servei d’Aigües corresponents als exercicis 2015, 2016 i 2017. Així mateix, ens informa que estàn preparant la resta de la documentació i que la trametran en tindre-la.

28/febrer /2020

El Síndic de Greuges rep contestació del regidor d’Obres i Serveis, Jordi Martínez, amb els informes d’Aqualia relatius al compte de pèrdues i guanys i balanç de situació del Servei d’Aigües corresponents als exercicis 2015, 2016 i 2017. Així mateix, Aqualia afirma que estàn preparant la resta de la documentació i que la trametrà en tindre-la.

02/abril/2020

El Síndic de Greuges ens trasllada la informació rebuda, amb els comptes de pèrdues i guanys i balanços de situació dels exercicis 2015, 2016 i 2017.

03/abril/2020

Sol·licitem al Síndic de Greuges que mantinga oberta la queixa, atés que només hem rebut la informació dels anys 2015 a 2018, mentres que resta pendent la dels anys 2001 a 2014.

21/maig/2020

El Síndic de Greuges ens comunica que ha sol·licitat a l’Ajuntament d’Alcoi una ampliació a fi d’aclarir completament els fets objecte de la nostra queixa.

01/juliol/2020

Davant de la tardança a rebre l’informe sol·licitat a l’Ajuntament d’Alcoi, el Síndic torna a demanar-li que li siga remés urgentment.

16/juliol/2020

L’alcalde d’Alcoi, Antoni Francés, envia al Síndic un informe d’Aqualia (de 10/06/2020) i li comunica que l’ha traslladat als Serveis Jurídics Municipals perquè l’estudien. Aqualia excusa la falta de contestació dient que no té obligació de tindre un NIF independent per a la unitat comptable del Servei d’Aigües d’Alcoi i que ja ha enviat la informació dels anys 2015 a 2018; també diu que està preparant la corresponent a 2019. Per als anys anteriors, afirma que no pot disposar d’eixa informació a causa dels canvis produïts en el seu sistema informàtic.

17/agost/2020

El Síndic de Greuges ens comunica que ha sol·licitat a l’Ajuntament d’Alcoi una ampliació a fi d’aclarir completament els fets objecte de la nostra queixa.

30/agost/2020

Presentem un escrit al Síndic de Greuges denunciant el cinisme de la contestació d’Aqualia i recordant que el plec de condicions del contracte estableix clarament les obligacions de l’empresa. Així mateix, argumentar problemes informàtics per a ocultar la informació dels anys 2001 a 2014 és injustificable, perquè és una documentació que si l’empresa haguera complit les seues obligacions en el seu moment, ja hauria d’haver estat cada any en disposició de l’Ajuntament d’Alcoi. Així mateix, l’informem que encara no hem rebut la informació de 2019, que Aqualia afirmava el 10/06/2020 que anava a enviar-la «en las próxima semanas».

29/octubre/2020

Resolució del Síndic de Greuges amb la següent recomanació a l’Ajuntament d’Alcoi:

«RECOMANAR a l’Ajuntament d’Alcoi que extreme al màxim el compliment dels deures legals que es deriven de la Llei 2/2015, de 2 d’abril de transparència, bon govern i participació pública de la Comunitat Valenciana, i que concedisca a l’interessat l’accés a la informació pública sol·licitada de manera immediata o resolga expressament la seua denegació o limitació, amb la resolució de totes les qüestions plantejades.
De la mateixa manera, li RECORDEM el DEURE LEGAL que incumbeix a l’Ajuntament d’Alcoi de dictar resolució expressa i notificar-la en tots els procediments, qualsevol que siga la seua forma d’iniciació, d’acord amb allò previst en l’article 21 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques i la legislació concordant».

01/desembre/2020

El Síndic de Greuges , com que en el termini màxim d’un mes, tal com és preceptiu, no ha rebut contestació de l’Ajuntament d’Alcoi en relació amb la resolució de 29/10/2020, torna a sol·licitar-li un informe de resposta i ens ho comunica. En el seu escrit, adverteix l’Ajuntament «si transcorre el termini indicat i no hem rebut el seu preceptiu informe, haurem de donar compte de la seua actitud en la secció corresponent del pròxim informe anual que presentem a les Corts.»

11/desembre/2020

L’Ajuntament d’Alcoi comunica al Síndic de Greuges que accepta la seua resolució (i afirma que li va enviar l’acceptació el dia 01/12/2020).

21/gener/2021

El Síndic de Greuges ens comunica el tancament de la queixa, en haver acceptat l’Ajuntament d’Alcoi la seua resolució, i ens commina a fer-li saber si es compleix la resolució en un termini màxim de 3 mesos.

27/maig/2021

En haver transcorregut més de 4 mesos sense rebre cap informació, presentem una tercera queixa al Síndic de Greuges (núm. 202101751).

31/maig/2021

El Síndic admet a tràmit la queixa i sol·licita a l’Ajuntament d’Alcoi que li «remeta un informe detallat i raonat sobre els fets que han motivat l’obertura del present procediment de queixa, juntament amb la valoració de la possible afectació del dret invocat, per a l’emissió del qual es concedeix el termini d’un mes. En particular, volem que ens detalle les mesures adoptades per a facilitar la informació sol·licitada amb data 11/7/2018 que es troba pendent de lliurar.»

15/juliol/2021

El Síndic de Greuges, que no ha rebut cap resposta de l’Ajuntament d’Alcoi, emet una nova resolució en la qual l’adverteix:

«Si l’Ajuntament d’Alcoi es nega a col·laborar amb el Síndic de Greuges, es farà constar en les resolucions que posen fi al procediment, com també en els informes anuals, especials i extraordinaris que emeta el Síndic de Greuges davant les Corts Valencianes, i en aquest cas s’indicarà també la identitat de les persones responsables.

La persistència en les actituds obstaculitzadores que derive en un comportament hostil o sistemàticament entorpidor de les investigacions dutes a terme pel Síndic de Greuges, donarà lloc a un informe especial de caràcter monogràfic, en el qual s’identificaran les autoritats i el personal que siguen responsables d’allò succeït.»

En la Resolució recomana a l’Ajuntament que «[…] tenint en compte el dilatat període de temps transcorregut des de la sol·licitud de la informació presentada amb data 11/7/2018, es lliuren a l’autor de la queixa els comptes de pèrdues i guanys, i els dels balanços de situació presentats anualment per l’empresa concessionària del Servei de Proveïment d’Aigües d’Alcoi corresponents al període del 2001 al 2014.»

Així mateix, li recorda «EL DEURE LEGAL de col·laborar amb el Síndic de Greuges i facilitar la informació sol·licitada, com també de respondre a les recomanacions, els suggeriments o els recordatoris de deures legals efectuats».

15/juliol/2021

El regidor d’Obres i Serveis, Jordi Martínez, ens notifica (en relació amb la informació de 2001 a 2014) que «s’ha instat, en nombroses ocasions, a la concessionària del Servei de Proveïment d’Aigües d’Alcoi, perquè ens faciliten la informació sol·licitada i, a hores d’ara, només hem rebut l’informe que ja us vam trametre al seu dia, de data 10/06/2020, sense que hàgem rebut cap altra informació». «Des dels Serveis Jurídics d’aquest Ajuntament s’estan estudiant aquestes circumstàncies, així com les mesures que, al respecte, es poden prendre, sense poder comprometre’s a establir un termini concret per a poder donar resposta a aquesta petició d’informació».

10/setembre/2021

Presentació de sol·licitud a l’Ajuntament d’Alcoi, a l’empara de la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern i de la Llei 2/2015, de 2 d’abril, de la Generalitat, en matèria de transparència i de regulació del Consell de Transparència, Accés a la Informació Pública i Bon Govern, de les còpies certificades dels Comptes de pèrdues i guanys i dels Balanços de situació presentats anualment per l’empresa concessionària del Servei de Proveïment d’Aigües d’Alcoi dels anys 2019 i 2020.

04/novembre/2021

L’Ajuntament d’Alcoi presenta al Síndic de Greuges una notificació firmada pel regidor d’Obres i Serveis, Jordi Martínez, en la qual li manifesta el següent:

«Pel que fa a les mesures adoptades per a efectuar-ne el compliment, s’ha instat, en nombroses ocasions, a la concessionària del Servei de Proveïment d’Aigües d’Alcoi, perquè ens faciliten la informació sol·licitada i, a hores d’ara, només hem rebut l’informe que ja us vam trametre al seu dia, de data 10/06/2020, sense que hagem rebut cap altra informació. Des dels Serveis Jurídics d’aquest Ajuntament, s’estan estudiant aquestes circumstàncies, així com les mesures que, al respecte, es poden prendre, sense poder comprometre’s a establir un termini concret per a poder donar resposta a aquesta petició d’informació.»

18/novembre/2021

En contestació a la petició de 10/09/2021 dels comptes de pèrdues i guanys i dels balanços de situació del Servei d’Aigües d’Alcoi dels anys 2019 i 2020, el regidor d’Obres i Serveis contesta que «en nombroses ocasions, s’ha instat la concessionària del Servei de Proveïment d’Aigües d’Alcoi perquè ens faciliten la informació sol·licitada, en les condicions que estableixen els serveis econòmics municipals. La qual, a hores d’ara encara no s’ha rebut». «Des dels Serveis Jurídics d’aquest Ajuntament s’estan estudiant aquestes circumstàncies, així com les mesures que, al respecte, es poden prendre, sense poder comprometre’s a establir un termini concret per a poder donar resposta a la vostra petició d’informació».