El Dia Internacional de la Diversitat Biològica, el 22 de maig, Ecologistes en Acció alerta que la crisi d’extinció massiva d’espècies posa en risc no només la natura en si, sinó també l’economia i la qualitat de vida de les persones. Tot el planeta està patint una alarmant pèrdua de biodiversitat, com han demostrat múltiples estudis científics i ha reconegut Nacions Unides. A Catalunya, les poblacions de fauna salvatge s’han reduït un 25 % en els darrers 18 anys. Segons l’informe sobre l’Estat de la Natura a Catalunya 2020, els canvis en els usos del sòl són la principal causa directa de pèrdua de biodiversitat.

Un dels espais naturals més emblemàtics del país, el delta del Llobregat, es troba en estat terminal a causa de múltiples pressions de les quals són responsables els diferents governs per acció i per omissió. Més del 60 % de la seva superfície es troba ja sota el ciment, i hi ha plans per continuar ocupant el territori.

El Govern espanyol i AENA són un dels principals culpables de la degradació del Delta, a causa de les macroinfraestructures de l’Estat: Port i Aeroport. L’obsessió pel creixement, dogma dels corrents econòmics neoliberals, porta a un continu i infinit procés de degradació de la natura que porta al col·lapse global. Al Delta del Llobregat, això ha portat al Gobierno a impulsar obres il·legals: ja el desviament del Riu Llobregat va ser declarat il·legal per una sentència del Tribunal Suprem. Posteriorment AENA, dins el Pla Delta, va construir unes 8 hectàrees d’espai natural protegit Natura 2000 per a fer pàrquings vinculats a l’aeroport, en una obra que va motivar l’obertura de l’expedient sancionador de la Comissió Europea contra les autoritats espanyoles i catalanes per il·legalitat i incompliment de la Declaració d’Impacte Ambiental.

Per si no n’hi hagués prou, els ajuntaments de la zona (Gavà, Viladecans, Sant Boi, el Prat, Cornellà), continuen aplicant la normativa desfassada dels anys del desarrollisme (Pla General Metropolità de 1976), que sota la lògica de l’expansió urbana encara preveuen el desenvolupament de nous sectors residencials i industrials. En tots aquests municipis encara són actius projectes per construir milers de nous habitatges, en l’àrea metropolitana més densa d’Europa, a costa dels espais naturals i agrícoles que queden. El Pla de Ponent, el sector de Can Sabadell, l’eixample Nord i Sud del Prat, o el polígon Ribera-Salines són exemples d’urbanisme franquista depredador del territori.

És precisament en un dels espais més simbòlics de les polítiques públiques insostenibles, els pàrquings il·legals de l’aeroport, al costat de la C31, on Ecologistes en Acció de Catalunya ha fet una acció directa de denúncia, pintant amb lletres gegants, visibles des de l’aire, «Pàrquing il·legal». L’organització considera una indecència per part del Ministeri dirigit per Raquel Sánchez i AENA amb Maurici Lucena, que continuïn parlant d’una ampliació de l’aeroport del Prat mentre encara no han fet absolutament res per a revertir un impacte sobre la biodiversitat del Delta que vulnera la legislació catalana, estatal i comunitària. Ecologistes en Acció considera que les administracions no tenen cap mena de credibilitat per plantejar la sostenibilitat de cap projecte, perquè els fets demostren el seu menyspreu absolut per la biodiversitat i per la legislació de natura.

Algunes fotos i vídeos de l’acció