Dins dels objectius d'Ecologistes en Acció té una especial importància la divulgació dels valors naturals i culturals mediterranis de l'horta valenciana, per això, Ecologistes en Acció de la Marina Baixa, desenvolupa aquest projecte d'educació mediambiental fonamentat en la recuperació i divulgació entre els més joves de les tècniques agrícoles tradicionals, emmarcades dins de les normes de l'agricultura ecològica.

Els monitors son agricultors professionals de diferents especialitzacions, membres d'Ecologistes en Acció i alguns d'ells són al mateix temps membres del Comité d'Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana, la qual cosa garanteix que aquest personal coneix perfectament les tècniques recomanades i autoritzades pels organismes encarregats de la certificació biològica i es desenvolupa dins l'estricte compliment de les normes europees. Al mateix temps que el personal docent del col·legi participa activament dirigint la part educativa del projecte.

Per aquest treball s'han fet servir necessàriament les experiències docents que des d'Ecologistes en Acció es desenvolupen a la resta de l'estat amb la mateixa línia de divulgació mediambiental.

Des del punt de vista cultural, dins del projecte es pretén retornar-li la dignitat al treball agrícola, al mateix temps que es recuperen les tècniques ancestrals practicades per els llauradors de la Marina, per això es recullen llavors de les varietats autòctones cultivades a la nostra comarca, posant especial cura amb varietats alteanes com ara la fava de set gallons, la melona, les tomaques valencianes i l'alficòs entre altres.

A més a més el projecte s'interessa pels cultius tradicionals de l'horta alteana i que avui han dessaparegut o es troben al límit de l'extinció com ara són la nyespra (Mespilus germanica), la cervera (Sorbus domestica) o el ceroler (Crataegus azarollus) entre altres i que es pretén recuperar la seua presència a Altea mitjançant la plantació d'aquestos arbres pels xiquets.

També n'hi ha participació activa de llauradors majors d'Altea, amb l'aportació de la seua experiència professional i humana.

Per altra banda aquest treball a l'aire lliure i fora dels pupitres serveix per a reforçar els valors educatius i el treball a l'aula dels docents.

Les jornades es desenvolupen tots els dilluns per la vesprada i consten de dues parts diferenciades, la primera part és una breu explicació d'algun tema relacionat amb l'agricultura, es tracten temes històrics, culturals, anècdotes locals, s'ensenya el vocabulari del camp, la influència de la lluna i les estacions, la fisiologia de les plantes mengívoles, o les tècniques de rec entre altres. La segona part de cada jornada, la més divertida, consisteix en l'execució dels treballs agrícoles per part dels xiquets. Durant un hora, aixades, pales i rastells treballen amb eficiència i alegria per tal de plantar faves, birbar les herbes o dirigir el rec des del trestellador.

La col•laboració institucional imprescindible prové del mateix centre per mig del Consell Escolar, de l'AMPA de les Rotes i des de les regidories d'Agricultura, dirigida per Na Carolina Punset, i la regidoria d'Educació de l'Ajuntament d'Altea, dirigida per Na Pepa Perles, les quals mostren el seu interés mitjançant la col·laboració i aportació de mitjans per tal de fer possible l'hort biológic. L'empresa alteana Eco-Garden, també presta recolzament econòmic i tècnic al projecte de divulgació mediambiental.

Les jornades finalitzaran en acabar el curs, a finals del mes de juny de 2008.