La Plataforma Residus Zero Elx s’ha presentat en un acte públic en la Sala de Conferències de Radio Elche. L’entitat té com a finalitat plantejar i promoure solucions sostenibles alternatives a la gestió dels residus i està composta per més d’una desena d’organitzacions de l’àmbit veïnal, polític, ecologista i sindical.

Diversos col·lectius van presentar el passat 13 de juliol de 2018 la plataforma Residu Zero Elx en un esdeveniment celebrat en la Sala de Conferències de Radi Elx, en la segona localitat més poblada de la província d’Alacant.

Desenes de persones van acudir a l’acte i van omplir la sala per a conèixer les demandes i objectius de la nounada entitat, és a dir, treballar per una gestió sostenible i democràtica dels residus a Elx, d’acord amb els objectius sobre economia circular establits per la Directiva Europea de Residus 2008/98/CE. D’aquesta forma, entre les prioritats més immediates de la plataforma, es troba la paralització del procés d’adjudicació de la nova contracta de brosses municipal, amb un cost de 200 milions d’euros i una vigència de deu anys, i el replantejament de la mateixa.

Enllaç arreplegada de signatures.

Durant la jornada, les persones assistents van tenir l’oportunitat de presenciar i aprendre de les ponències impartides per experts en gestió local i supramunicipal de residus que van aprofundir en la implantació de models sostenibles de gestió i dels beneficis que comporten. Finalment, la sessió es va tancar amb una taula de debat participada pel públic i integrada per José Vicente Pérez (regidor d’Asp), Sergio Rierol (AHSA – Amics dels Aiguamolls del Sud d’Alacant), Toni (AAVV del Raval), Juan Pascual (CC OO) i moderada per Vicent Soler (periodista).

Promotors de la Plataforma Residus Zero Elx: ADR Camp d’Elx, AACME, Àgora d’Elx, Alonis, Amigos de los Humedales del Sur de Alicante (AHSA), Associació de Veïns del Raval, Institut d’Estudis Comarcals del Baix Vinalopó, Des de Baix-ATTAC País Valencià, La Unió, Margalló-Ecologistes en Acció, STEPV- Intersindical Valenciana y Volem Palmerar.