Hem estat en La Barraca, acompanyats per l’alcaldessa, a vore com està la Via Verda i l’hem recorregut a peu en mitja hora…

Han fet ja un parell de trams al costat del mateix poble, uns 2 km en total, sufragats entre els Ajuntaments, la Mancomunitat i la Diputació. Ara comencen a fer el tram entre La Barraca i el Portixol, altres 4 km, aquest sembla que el farà el Ministeri.

Està pendent de vore qui farà i quan el tram entre La Barraca i Carcaixent. I per suposat el tram del Portixol a Tavernes, encara més endarrerit. I de Tavernes fins a Dénia ni se’n sap…

Si ho havera assumit tot des d’un principi el Ministeri o/i la Conselleria d’OP i Vertebració del Territori, com haurien d’haver fet, ara ja ho tindrien tot complet, invertint menys diners dels que costa fer mig km d’autovia.

Fa 21 anys que els ecologistes demanàrem aquesta Via Verda, a Espanya hi ha d’altres 100 i ja seria hora que la Ribera tinguera una. O dos, la de Manuel-Xàtiva també. I encara no se’n sap quan la tindrem feta…

Cal insistir que les Vies Verdes resulten molt barates i molt beneficioses, perquè desenvolupen sosteniblement el territori i promouen el transport que no contamina ni provoca calfament del clima. A més són un èxit de visites, turisme i ecología, la del Carrilet en Girona, per exemple, rep al voltant d’un milió de visitants cada any. Al PV també hi ha 14, inclosa part de la d’Ulls Negres que és la més llarga d’Espanya i rep milers de visitants. Però ací, a la Ribera-Safor, tot són problemes i retards!

Per això nosaltres demanem que s’agilitze tot, que s’impliquen de veres Conselleria i Ministeri, o els mateixos ajuntaments, i l’acaben d’una vegada. La Via Verda Ribera-Safor hauria d’estar feta completament entre Carcaixent i Tavernes el pròxim 2019.