Ja podeu veure els vídeos amb les entrevistes als participants de la Jornada “Clar com l’Aigua”, que va tindre lloc el passat 6 d’abril al Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València, organitzada per la Iniciativa Ciutadana per la Gestió Pública de l’Aigua d’Alcoi.

Entrevista a Francesc La Roca

Francesc La Roca és doctor en economia i ha sigut soci fundador de la Fundació Nova Cultura de l’Aigua. Professor titular del Departament d’Economia Aplicada de la Universitat de València fins 2016 i professor Jean Monnet de Política Ambiental de la Unió Europea (1997-2016), ha dedicat la seua activitat de recerca als aspectes socioeconòmics de la crisi ambiental, especialment en temes d’aigua i de reducció del risc de productes tòxics.

Entrevista a Josep Lluís Henarejos

Josep Lluís Henarejos ha participat en la Jornada per la Gestió Pública de l’Aigua per a exposar la seua experiència com a gerent de l’empresa pública AMJASA (Aguas Municipales de Xàbia, SA), tot un exemple pel que fa a la transparència, la participació i la millora de l’eficiència en la gestió de l’aigua. En aquesta entrevista, Henarejos considera factible que Alcoi puga dur endavant una gestió pública de l’aigua, ja que les dificultats són, en comparació amb Xàbia, molt menors; també expressa la seua opinió desfavorable pel que fa a la possibilitat d’una gestió mixta.

Entrevista a Luis Babiano

El gerent de l’Asociación Española de Operadores Públicos de Abastecimiento y Saneamiento (AEOPAS), Luis Babiano, contesta a la pregunta “Per què cal recuperar la gestió pública de l’aigua?”

Entrevista a Francisco Rodríguez

Francisco Rodríguez és membre de la Taula de l’Aigua de Terrassa i ha participat activament en la lluita per la municipalització del servei d’aigües de la seua localitat. En aquesta breu entrevista explica la importància dels moviments socials per a recuperar la gestió pública de l’aigua i aconseguir que eixa gestió siga democràtica, transparent i participativa.

Entrevista a Fernando Antón

Fernando Antón, secretari general del Sector del Cicle de l’Aigua de la Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO, aclareix els dubtes sobre la situació dels treballadors i treballadores en els casos de remunicipalització dels serveis públics.

 

>>> PROGRAMA DE LA JORNADA “CLAR COM L’AIGUA”