El Grup d'Aigua d'Ecologistes en Acció som l'area de treball que estudia, analitza i planteja propostes i alternatives a les polítiques públiques i accions privades al voltant d'un recurs essencial per a la vida, i encara poc valorat, com és l'aigua.

Som un grup de persones transversal, de diferents pobles i ciutats de Catalunya, i desenvolupem la nostra acció sectorial dins del conjunt de línies de treball d'Ecologisets en Acció.

A més, desenvolupem des del 2002 una línia de projectes concrets per tal de contribuir a fer realitat la Nova Cultura de l'Aigua. Aquests projectes es duen a terme en convenis i col·laboracions amb diferents administracions: Generalitat de Catalunya (Agencia Catalana de l'Aigua, Departament de Medi Ambient i Habitatge) i diferents ajuntaments i consells comarcals. Aquestes col·laboracions ens permeten demostrar que és possible portar a a pràctiva polítiques d'estalvi i eficiència en l'ús de l'aigua, però no comprometen en cap moment la independència ideològica i d'actuació d'Ecologisets en Acció.

El grup d'aigua dóna suport, marcant les directrius ideològiques, als equips que, territorialment, desenvolupen projectes relacionats amb l'estalvi, l'ús eficient de l'aigua i el manteniment de la seva qualitat. L'objectiu bàsic d'aquests projectes és incidir directament sobre la ciutadania per aconseguir gastar menys aigua en les nostres activitats quotidianes, fer el mateix però de manera més eficient i, amb les nostres actituds domèstiques, aconseguir que aquesta aigua, menys contaminada, no serveixi per continuar el creixement desmesurat urbanístic, sinó per retornar als nostres rius.

Atenent la distribució territorial de les persones que en formem part, setmanalment mantenim una reunió en format xat per internet, cada dilluns de 17 a 18h. Tres cops l'any, com a mínim, el dia de mundial de l'aigua, pels voltants de l'inici de l'estiu i prop de finals d'any, mantenim una reunió presencial.

Podeu contactar amb el grup d'aigua a la següent adreça:

aigua@ecologistesenaccio.cat

I amb els responsables dels projectes:

Projectes Barcelona

ProjectesTarragona