CAMPANYA EL CLIMA NO ESTÀ EN VENDA

350 MINUTS CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC

Dissabte 12-12-09

Jardins Sant Pau del Camp (Barcelona)
M: Paral·lel (L3)

Coincidint amb la Cimera sobre el clima que està tenint lloc a Copenhaguen i seguint la jornada mundial d'Acció Global convocada arreu del món per a aquesta data, la Campanya “El Clima no Està en Venda” ha convocat una jornada d'acció de 350 minuts per la Justícia Climàtica (fent referència als 350 ppm de CO2 màxims a emetre a l'atmosfera) al centre de Barcelona.

S'iniciarà a les 12 h. als Jardinets de Sant Pau del Camp (Raval) amb una cercavila fins a FECSA al Paral·lel amb cassolada, i parlaments, seguit d'un dinar popular a (Jardinets de Sant Pau del Camp) , i una sobretaula amb concerts, actuacions artístiques, i parlaments dels diferents col·lectius. Es disposarà un tapís per imprimir les mans de totes aquelles persones que demandin un acord just, vinculant i transformador a la cimera de Copenhaguen. La jornada es clourà a les 17.50″ h. amb una encesa d'espelmes per recordar les víctimes actuals i futures del canvi climàtic. L'objectiu de l'acte és organitzar una diada on totes les lluites ambientals i socials que han recorregut la geografia catalana els últims anys puguin retrobar-se per dir la seva sobre com cal combatre en concret, ara i a casa nostre, el canvi climàtic i dir alt i clar que les polítiques dels governs català i espanyol no només són del tot insuficients per aturar-lo, sinó que amb els plans d'energia, d'infraestructures del transport, de residus i d'abandonament de l'agricultura tradicional augmenten les emissions de gasos causants de l'efecte hivernacle, a més de cedir sistemàticament davant la pressió dels poders fàctics empresarials especialment les empreses de generació elèctrica, del sector alimentari global, petroleres i de materials de la construcció que son les que més CO2 emeten, amb uns plans de comerç d'emissions que augmenten el deute ecològic, les desigualtats entre països rics i pobres sense ser cap aposta per capgirar el sistema actual de producció i consum que és la causa de l'escalfament global del planeta i de la crisi socioambiental.


Programa

12:00 Inici del cercavila – batucada (Bocs de Can Roses)

12:30 Cassolada davant de FECSA-ENDESA i lectura del manifest (porta la teva cassola per picar!)

13:00 Concert: Rumba
Parlaments de col•lectius (I)

14:00 Actuació: Flamenc

14:30 Dinar: plats típics de Bangladesh, Bolívia, paella vegetal, …

15:00 Parlaments de col•lectius (II)

16:00 Concert: El Petit de Ca l'Eril

16:30 Teatre: Consume con-sumo cuidado,
Parlaments de col•lectius (III)

17:30 Batucada contra el Canvi Climàtic (la República de l'Arvern)

17:45 350 espelmes per les víctimes del Canvi Climàtic i lectura del manifest

Durant tot el dia:
- Tapís reivindicatiu
- Exposicions
- Missatges pel clima (estenedors)
- Projecció d'imatges de països afectats pel Canvi climàtic

CONVOCA: Campanya El Clima no està en Venda