Ecologistes en Acció de Tarragona i L'Ebre pregunta als candidats de la demarcació, quin és el seu posicionament en relació a alguns dels més importants conflictes ambientals d'aquestes comarques.

Aquestes són les preguntes que Ecologistes en Acció fa als candidats i de les que espera rebre resposta abans del dia de les votacions.

Ecologistes en Acció farà publiques les respostes dels candidats així que les anem rebent.

Preguntes als diputats de la demarcació de Tarragona

Tema aigua:

1.Donarà suport a les peticions de les diferents institucions i entitats socials davant de la Comissió Europea i altres organismes de caràcter estatal i internacional , amb la finalitat de defensar els cabals ecològics de la CSTE que no han estat considerats en la revisió del Pla Hidrològic de la conca de l'Ebre abans de la seva aprovació definitiva i amb l'objectiu d'aconseguir els nivells ecològics previstos en la Directiva Marc d'aigua i les directives hàbitats i aus, per ser aquestes les principals avaladores dels valors ambientals del Delta de l'Ebre i la seva necessitat d'aigua?.

2. Estarà a favor de la gestió integral de les conques fluvials de Catalunya i per la futura gestió compartida de la conca a través d'acords i comissions entre regions i nacionalitats ?.

3. Defensarà la gestió pública de l'aigua salvant-la dels oligopolis actuals?.

Tema energia:

4. Defensarà un pla de transició energètica cap a la desnuclearització de les comarques de Tarragona i L'Ebre per poder assolir el subministrament elèctric 100% amb energies renovables i un pla d'Estalvi i eficiència?

Aquesta transició hauria d'anar acompanyada d'un calendari de tancament de les centrals nuclears de l'Estat que coincideixi amb els respectius permisos d'explotació que acaben entre l'any 2020 i el 2025 tal com demanen els diferents grups i entitats representatius de l'ecologisme social tant a Catalunya com a la resta de l'Estat?.

5. A les comarques de Tarragona i L'Ebre s'han impulsat diferents taules de la pobresa energètica per solucionar els problemes de la ciutadania. Defensarà la Llei 24/2015 aprovada pel Parlament de Catalunya sobre pobresa energètica i habitatge tal com s'ha demanat per part dels diferents col·lectius impulsors de una ILP sobre el tema i que actualment està suspesa per part del Tribunal Constitucional?

6. Que pensa fer per tal de que la inversió fallida del projecte Castor que ha atemorit a la ciutadania de les comarques del Sud de Catalunya, no la paguem totes les ciutadanes i ciutadans quan els beneficis si els hagués hagut haguessin anat a les butxaques d'una determinada empresa?.

7. Quina és la seva posició en respecte a les noves prospeccions petrolieres davant de la costa de Tarragona que representen menys d» 1% de les necessitats d'abastiment però en canvi representen un impacte ambiental molt greu pel territori?.

Tema residus:

8. Que pensa fer en respecte als casos de corrupció i greus irregularitats en la gestió de les obres de descontaminació del Riu Ebre en el pantà de Flix? Quines mesures prendran en respecte a la descontaminació total del sol que actualment ocupen les instal·lacions d'ERCROS? . Modificaran la Llei Estatal si cal per tal de que la empresa es faci càrrec de l'import econòmic que representa la descontaminació del sol?.

Pesca:

9. Actualment la costa tarragonina sofreix una davallada de la pesca en general i de la sardina en particular. Impulsarà els estudis necessaris per analitzar el problema i esbrinar les seves possibles causes?. Fomentarà els ajuts necessaris a la pesca per tal de superar aquesta situació?.

Litoral:

10. Estan a favor de la derogació de l'actual Llei de costes i gestió integral del domini públic marítim terrestre, que fomenta la especulació en detriment de la conservació del litoral de la costa tarragonina? . Creu que s'hauria d'incentivar la protecció del Litoral amb mesures com les que proposa Ecologistes en Acció en el seu guardó anual de Platges Verges de Tarragona i L'Ebre?