El Grup Ecologista Les Agulles–Ecologistes en Acció reclama a les administracions públiques i a les empreses elèctriques una actuació urgent i decidida per tal de posar els mitjans preventius necessaris per evitar un estiu tràgic en una zona, com és el massís del Garraf, tradicionalment molt afectada pels incendis forestals.

Els activistes ecologistes han pogut comprovar les darreres setmanes com la sequera d'aquest hivern manté una vegetació al massís del Garraf extremadament pobra, sense gaires brots nous, i un sòl sense humitat, que augmenta la propensió als incendis forestals. La situació, a no ser que arribi una temporada de pluges primaverals intenses, pot ser aquest estiu si es combina amb situacions atmosfèriques de baixa humitat i forts vents.

Les inspeccions realitzades pels ecologistes han fet saltar totes les alarmes, quan han comprovat que determinades línies elèctriques d'alta tensió (com la de Sant Boi-Reus, de 220 kV, o la que ressegueix els límits dels Termes municipals de Gavà i Castelldefels) estan molt envellides i amb un manteniment insuficient, com es pot comprovar a les fotografies que s'adjunten.

Des de Agulles-Ecologistes en Acció es denuncia que una línia de baixa tensió, que alimenta un conjunt d'antenes repetidores de telefonia i televisió a la serra dels Pins (aprop del poble de Garraf) està en un estat lamentable. Un dels pals de suport dels cables es troba caigut sobre un arbre, i un altre totalment caigut amb els cables tocant el terra, en unes condicions de risc altes que saltin espurnes i iniciar un incendi. Aquest fet va ser denunciat per l'organització als responsables del Parc Natural i de Red Eléctrica Española el passat 26 de febrer. El Parc va respondre uns dies després que tenia coneixement del fet i que la línia és responsabilitat d'Endesa, qui estava prenent les mesures adients. Quasi un mes més tard, la línia segueix exactament igual, en contacte amb la vegetació.

Per tot plegat, l'organització ecologista reclama la màxima responsabilitat a les empreses gestores del cablejat elèctric que atravessa les nostres muntanyes, per a fer les actuacions necessàires de manteniment de les línies, que evitin qualsevol risc d'incendi en el futur immediat. I als governs es reclama la màxima rigorositat per a controlar l'actuació d'aquestes empreses elèctriques.