El 26 de juny de 1954 es va posar en funcionament la primera central nuclear del món, a Obninsk (Rússia).

Després de 60 anys, l'energia nuclear segueix sent la més perillosa i contaminant:

  • S'han produït més de 30 accidents greus i milers d'incidents relacionats amb la indústria nuclear. Alguns d'ells han estat silenciats durant mesos o anys. Molts han tingut conseqüències dramàtiques per a les persones i el medi ambient.
  • Segueix sense haver-hi cap solució per als residus radioactius. Se segueixen generant tones de residus que seguiran sent perillosos durant milers d'anys.

Ja n'hi ha prou d'una indústria perillosa i contaminant!

Avui la indústria nuclear està en declivi. Els costos i els terminis de posada en marxa de les poques centrals que se segueixen construint al món s'incrementen espectacularment.

L'únic que fa rendibles les centrals nuclears són subvencions, promeses de pagament dels Estats d'un preu suficient per poder amortitzar-les i que els governs paguin el preu de gestionar els residus durant el temps que sigui necessari.

Hi ha alternatives molt més fiables, netes i segures. Les renovables a l'Estat espanyol ja generen molta més energia que la nuclear.

La indústria està forçant allargar la vida de les nuclears ja amortitzades i que els reporten grans beneficis econòmics, però d'aquesta manera s'incrementa encara més el risc d'accident.

És inacceptable que s'exposi a la població a aquest risc sense necessitat, pel sol fet que les elèctriques segueixin mantenint els seus enormes beneficis.

S'han de tancar les nuclears començant per les més antigues i insegures. Només llavors es podrà decidir, de forma democràtica, com gestionar els residus generats.

Ja n'hi ha prou de risc nuclear !

- Tancament definitiu de Garoña , i de totes les altres: Almaraz , Cofrents , Ascó , Trillo i Vandellòs
- No al MTC de Villar de Cañas , no a l'ampliació del Cabril i no a la mineria d'urani a Retortillo}