• El TSJC sentencia que el concurs que va portar a la major privatització de la història de la Generalitat és nul
  • La privatització no ha portat cap benefici al servei, al contrari

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha declarat nul el procés de privatització d'Aigües Ter-Llobregat, és a dir, que ni la guanyadora inicial –Acciona- ni l'altre aspirant – AGBAR- es poden quedar amb una de les joies de la corona que la Generalitat va intentar malvendre fa 3 anys.

Cal recordar que el procés de privatització ja va ser fortament polèmic des dels seus inicis, amb multitud de municipis abastits i copropietaris d'ATLL que s'hi oposaren, a més de nombroses entitats socials. Així mateix els arguments per privatitzar-la caigueren un darrera l'altre, com els intents d'atribuir-li una mala gestió –venia de guanyar un concurs internacional a millor empresa pública– o de tenir un deute elevat -que es quedà la Generalitat i en qualsevol cas l'hauríem assumit la ciutadania. La privatització d'ATLL, en definitiva, respongué a una visió neoliberal de l'economia i fou un gest més de financiarització dels béns comuns i privatització de beneficis.

Amb la sentència del TSJC s'anul·la el concurs en la seva globalitat i la pilota passa a la teulada Govern de la Generalitat, qui té l'oportunitat no només de deixar de fer el ridícul sinó de començar a fer polítiques de país i bastir les estructures d'estat que suposadament tant defensen.

Per això des de la Plataforma Aigua és Vida, en la qual participa Ecologistes en Acció, continuarem defensant que es recupe El TSJC sentencia que el concurs que va portar a la major privatització de la història de la Generalitat és nul.

La privatització no ha portat cap benefici al servei, al contrariri immediatament la gestió pública d'Aigües Ter-Llobregat i que aquest procés, així com la seva gestió futura, es faci de forma oberta, transparent i amb la participació de les treballadores i treballadors de l'empresa així com amb la societat civil.