Xerrada L’ecologia política: més enllà de l’ambientalisme
En Barcelona
Del 13 d’octubre de 2015 / 18:30
al 13 d’octubre de 2015

Xerrada amb Dimitri Roussopoulos, co-fundador de TRISE – Transnational Instutute for Social Ecology

Dimitri Roussopoulos oferirà una trobada/xerrada sobre la seva clàssica obra Political Ecology: Beyond Environmentalism que torna a ser disponible en una nova edició molt ampliada. El llibre explica la història de la política ambiental i la seva perspectiva de futur.

El llibre comença presentant la historia de la gestió estatal de l'entorn, passant tot seguit a donar una visió de la gran varietat de respostes populars a les crisis ecològiques, abans de discutir, finalment, les principals tendències polítiques presents avui dins el moviment ecologista. L'activisme ecologista, argumenta Roussopoulos, apunta anar més enllà de protegir l'entorn, crida per crear noves comunitats, nous estils de vida i una nova forma de fer política.

Dimitri Roussopoulos és un autor, editor i activista que amb més de 50 anys d'experiència en diversos moviments socials. Des de finals dels anys 50, ha estat actiu en iniciatives per la Pau, projectes ecològics y en el moviment cooperativista. Des de 2001, lidera la Task Force sobre la Democràcia Municipal a la ciutat de Montreal. També està implicat en els Fòrums Socials Mundials i continua advocant per la necessitat d'una força d'oposició política extra-parlamentària al Canadà.

Lloc: Associació ASiA. c/ Emili Roca 52, Barcelona. Metro L1 Fabra i Puig, L5 Virrei Amat.

  • Presentació de l'acte: membre d'Ecologistes en Acció
  • Presentació del conferenciant: Pep Puig, membre del Consell Assessor de TRISE i membre d'Alternativa Verda.

Acte organitzat conjuntament per Alternativa Verda i Ecologistes en Acció.