Vota les 12 propostes ecologistes per Barcelona

Barcelona i la seva Àrea Metropolitana són una clara mostra del model insostenible en què vivim. El desequilibri territorial existent a Catalunya és més que evident si comparem i analitzem els habitants que viuen per km² a Barcelona, l'Àrea Metropolitana i Catalunya.

La superfície de Barcelona és de 101 Km², la de l'Àrea Metropolitana de Barcelona de 636 km² i la de Catalunya de 32.114. Km². És a dir, Barcelona suposa tan sols un 15,8% del territori que conforma l'AMB i només el 0,31% del de tota Catalunya. Així mateix, tota l'AMB és només el 1,9% del territori català. Tanmateix, a Barcelona hi viuen 1.620.943 persones, a l'AMB 3.239.337 habitants I a Catalunya 7.508.106 persones. És a dir, en el 0,31% de Catalunya que ocupa la ciutat de Barcelona hi viu el 21,5% de catalans i catalanes i al 1,9% de Catalunya limitat per l'AMB viu el 43,1% de catalans. Per tant, en poc menys de només el 2% de Catalunya hi viu pràcticament la meitat de tota la seva població.

Les dificultats per a poder solucionar aquest gran desequilibri territorial són enormes. Tanmateix, tenim la possibilitat de pal·liar les seves greus conseqüències sobre l'aire que respirem, l'aigua que bevem, el menjar que ens alimenta o l'energia que ens possibilita una vida digna. Per a poder fer realitat aquest repte és imprescindible que la ciutadania aconsegueixi el control dels Béns Comuns i pressioni, com més aviat millor, a què s'implementin tota una sèrie de mesures. Per tot plegat, Ecologistes en Acció fa una crida als barcelonins i barcelonines a què donin suport a les propostes que hem presentat al procés participatiu “Decidim Barcelona” sobre el PAM endegat per l'Ajuntament de Barcelona i així fer possible una adaptació, a les greus conseqüències que comporta la vida de milions de persones i tota l'activitat que comporta en un petit territori com és el cas de Barcelona.

Per a fer una Barcelona realment sostenible necessitem que ens doneu un cop de mà. Només seran 5 minuts si seguiu aquests tres passos:

1. Registra't a https://decidim.barcelona.cat/ i vota les propostes (a sota). Cal estar empadronat/da a Barcelona.
2. Retuitegeu del nostre compte @ecologistes o bé directament des del portal afegint: vota #PAMpropostes #DecidimBarcelona
3. Reenvieu aquest missatge als vostres contactes demanant també el seu suport i vot a les propostes. Us facilitem l'enllaç de cadascuna d'elles.

PROPOSTES ECOLOGISTES AL PAM BARCELONA

Per l'aire que respirem

  • Connexió de la xarxa de tramvia
    Desenvolupament dels informes i treballs necessaris per connectar les xarxes de Trambaix i Trambesòs, d'acord amb els principis de la mobilitat sostenible i pacificació del trànsit a la ciutat.

Pels aliments que mengem

  • Sobirania alimentària. Pla de suport a la producció i comercialització d'aliments de proximitat i agroecològics via mercats municipals i de Mercabarna
  • Pla de Contractació Pública Alimentària de proximita. Compra pública alimentària amb criteris de proximitat i ambientals, que suposarà un important impuls pels mercats locals, la generació d'ocupació i el manteniment del sector agrari, així com assegurar una alimentació sana a les institucions públiques com residències de gent gran, hospitals, centres de menors, etc

Per l'Aigua que bevem

  • Gestió sostenible i racional de l'aigua. Gestió sostenible i racional de l'aigua incidint en la gestió de la demanda, l'aprofitament de les aigües pluvials i la recuperació de les aigües subterrànies i dels efluents de les depuradores del Prat i de Sant Adrià del Besos
  • Remunicipalitzar del servei de l'aigua. La recuperació de la gestió pública de l'aigua és una tendència internacional com a resposta al fracàs dels processos de privatització per garantir l'accés al dret humà a l'aigua i sanejament, així com la gestió sostenible del recurs per a les futures generacions i la protecció del medi ambient.

Per l'energia que necessitem

Per minimitzar l'impacte dels nostres residus

Per aturar l'augment de la insostenibilitat territorial

  • Moratòria a noves urbanitzacions. Moratòria a noves urbanitzacions sense justificació socio-ambiental prioritzant polítiques de mobilització dels habitatges buits.

Per aturar la bombolla turística

Per una democràcia real