Cada minut que passa, el sòl és ofegat, contaminat, explotat, enverinat, maltractat, consumit…

A Europa, encara no hi ha una llei comuna que protegisca el sòl.

Conservar el sòl mitjançant lleis és la principal forma de protegir persones, plantes i animals. Sense un sòl sa i viu, no hi ha futur. Un sòl sa i viu que protegeix de desastres ambientals, del canvi climàtic i de verins en el teu plat.

400 associacions s’han unit en la coalició People4Soil, que sol·licita a la UE normes específiques per a conservar el sòl, un bé tan essencial per a la vida com ho és l’aire o l’aigua.

People4Soil – Firma la iniciativa ciutadana per a salvar els sòls d’Europa

El sòl és un dels recursos més estratègics d’Europa, ja que garanteix la seguretat alimentària, la conservació de la biodiversitat i la regulació del canvi climàtic. És hora de protegir els sòls d’Europa.

Objectius principals: reconèixer el sòl com a un patrimoni comú que necessita protecció per part de la UE, ja que aporta beneficis fonamentals que afecten el benestar humà i la resiliència mediambiental; desenvolupar un marc jurídicament vinculant que incloga les principals amenaces que posen en perill el sòl: l’erosió, el segellat, la pèrdua d’elements orgànics, la pèrdua de biodiversitat i la contaminació; integrar els objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides relacionats amb el sòl en les polítiques de la UE; quantificar correctament i reduir les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle procedents dels sectors de l’agricultura i la silvicultura.

[/et_pb_tab]

“People4Soil” és una xarxa lliure i oberta de les organitzacions europees de la societat civil, instituts d’investigació, associacions d’agricultors i grups ambientals, entre els quals es troba Ecologistes en Acció.

PDF - 864.8 kB
4 razones para salvar los suelos en Europa

Estem promovent una Iniciativa Ciutadana Europea (ICE) dirigida a la introducció d’una legislació específica en matèria de protecció i conservació de sòls.

L’informe 4 raons per a salvar els sòls a Europa proporciona una col·lecció de temes i dades estadístiques sobre l’estat preocupant dels sòls a Europa, que inclou les quatre raons principals per a protegir-los.