Concentració Per un tren públic, social i sostenible
En Barcelona
Del 22 d’abril de 2017 / 08:15
al 22 d’abril de 2017

Dissabte 22 abril 2017, 8:15 h.
Vestíbul de l’Estació de França (Barcelona)
Concentració Per un tren públic, social i sostenible
Esmorzar reivindicatiu!

El 21 d’abril es compleixen 25 anys del primer viatge comercial d’AVE. Un fet que sens dubte acapararà una gran atenció mediàtica, i que sens dubte s’aprofitarà per reactivar els grans mites lligats a l’expansió de l’AVE pel nostre territori, com ara «modernitat», «velocitat», «creixement econòmic», «sostenibilitat ambiental «o» generació d’ocupació «. Per contra, el que en realitat ha suposat la irracional construcció de línies d’Alta Velocitat al nostre país (el segon en nombre de quilòmetres del món) i s’ha fet visible en els últims anys, intentarà emmascarar: «deute públic», «corrupció», «expulsió es usuaris» del tren per l’elevat preu de l’AVE, «impactes ambientals», «desconnexió dels petits municipis i zones rurals» i «tancament sistemàtic» de les línies normals, entre d’altres. Des de llavors la bretxa en el transport ferroviari és cada vegada més gran. No només a l’Estat espanyol, en tota la Unió Europea la desigualtat entre els usuaris del tren augmenta any rere any

Plantegem una sèrie d’accions reivindicatives descentralitzades per diferents punts de l’Estat espanyol aquest dissabte 22 d’abril. Es farà un enregistrament d’un viatge per la línia de tren regional que uneix Barcelona amb Madrid, la qual s’ha deteriorat galopantemente des de l’obertura de la línia d’AVE.

Les retallades generalitzades de les línies regionals considerades «poc rendibles», menyspreades malgrat la seva gran utilitat per a la vida de les comarques que articulen, són un perill i una injustícia. La decisió política d’invertir únicament en Alta Velocitat no pot ser acceptada.

Per això cridem a la defensa d’uns trens que ens pertanyen:

  • Perquè l’augment del preu dels bitllets és simplement un robatori.
  • Perquè no es pot permetre la mort de les estacions que articulen el món rural.
  • Perquè estalviar temps de viatge a qualsevol cost beneficia més a unes persones que a unes altres.
  • Perquè el plaer de viatjar a velocitat humana ha de seguir viu.

Les línies regionals de tren són un bé comú, a defensar-les.