Marxa i concentració pel tancament de Cofrents
En València
Del 5 de maig de 2017 / 16:30
al 7 de maig de 2017

Marxa en Bici a Cofrents 5, 6 i 7 de maig i Concentració davant la nuclear el 7 de maig.

  • 5, 6 i 7 de maig: MARXA EN BICI A COFRENTS, que ix de la Plaça de l’Ajuntament de València el divendres a les 16:30 h.
  • Diumenge 7 de maig: CONCENTRACIÓ DAVANT LA CENTRAL NUCLEAR a les 12:30 h, eixint en autobusos de la Plaça d’Espanya en València a les 10:30 h.

Més informació de les dues activitats tanquemcofrents@gmail.com

Aquesta serà la primera marxa en bici (16:30 en Plaça Ajuntament, València) per impedir la construcció del Magatzem Temporal Individual que Iberdrola precisa per tal de prolongar la vida de la C.N. de Cofrents fins els 60 anys que tenen com objectiu, és a dir fins el 2044.

És tracta d’una marxa per alertar a tots els valencians i castellano-manxecs (i tota la ribera del Xúquer), del enorme risc que suposaria la continuació de l’activitat d’una central envellida, que produeix residus molt perillosos i per la qual passa l’aigua que produeix els nostres aliments i que bevem fins i tot a València capital gràcies al cana Xúquer-Túria i provoca a més a més una evaporació de 21 hm3 anuals d’aigua del Xúquer.

En total farem 152 km en tres etapes fins aplegar a Cofrents el diumenge, on està convocada una concentració a les 12:30 h a les portes de la central nuclear propietat d’ Iberdrola. En la concentració ens ajuntarem amb altres companys i companyes que acudiran a enfortir la protesta i rebre la marxa, i arribarán en bus (10:30 en Plaça Espanya, València).

Tant per a la marxa amb bici com per a la marxa en bus del dia 7, cal omplir el full d’inscripció.

El cost per a cobrir les despeses de la marxa amb bici són 10€ (inclou assegurança, paella samarreta i bus de tornada)i per al bus 11€ (8€ del bus + 3€ paella).

Podem pagar-ho en el compte que indiquem en la fulla d’inscripció o bé en má en el local de La Intersindical (C/Juan de Mena, 18 de València, de 10 a 14h y de 16 a 19h)

1ª Etapa divendres 5 maig,
- València (Plaça Ajuntament)-Picanya-Picassent-Alginet-Algemesí-Alzira: 48 km
Eixida 16:30h en punt, arribada aproximadament 20:30h. Canal Xúquer-Túria
Punxa aquí a l’enllaç de la ruta

2ª Etapa dissabte 6 maig,
- Alzira-Carcaixent-La Pobla-Vilanova-Beneixida-Estubeny-Enguera: 37 km
Eixida 9:30h, arribada aprox. 12:30h. CV572, CV560, CV590
Punxa aquí a l’enllaç de la ruta
- Enguera-Ayora: 45 km
Eixida 16:00h (?), arribada aprox. 20:30h. CV590
Punxa aquí a l’enllaç de la ruta

3ª Etapa diumenge 7 maig,
- Ayora-Teresa-Jarafuel-Jalance-Cofrentes: 22 km.
Eixida 9:30h, arribada aprox. 11:30h. N330
Punxa aquí a l’enllaç de la ruta

A les distintes etapes tindrem llocs per dormir a resguard però cal dur-se cadascú el seu sac. La tornada serà fàcil i còmoda per totes aquelles persones que fem la marxa en bicicleta. També tenim previst una assegurança per cada ciclista, i una caravana de suport per si hi hagués algun problema. Hi haurà paella per a tots i totes, el dia 7 després de la concentració.

Vine a la Marxa a Cofrents !!, cada pedalejada teva allunyarà les nuclears de la nostra vida i ens acostarà a les energies renovables, t’esperem.

Has de fer una inscripció per tal de facilitar la planificació de tota l’organització, punxa aquí a l’enllaç de la fulla d’inscripció.

Si tens algun dubte escriu-nos a: tanquemcofrents@gmail.com