Ecologistes en Acció participa el 15 de febrer en la 3a sessió de la Mesa de Diàleg sobre l'Energia Nuclear mitjançant una ponència sobre la percepció pública de la dita energia, a càrrec de l'advocat Jaime Doreste, membre de l'associació. En la ponència es posa de manifest el dèficit democràtic en l'opció nuclear espanyola i la necessitat de participació pública en decisions d'aquesta transcendència. A més, es mostra l'oposició de les poblacions espanyola i europea a l'expansió de l'energia nuclear.

Una enquesta realitzada per la Comissió Europea entre octubre i novembre de 2005 sobre l'opinió de la població europea sobre l'energia posa de manifest la gran oposició a l'energia nuclear. En una de les preguntes de l'enquesta es va demanar als entrevistats que donaren dues opcions de política energètica per a reduir la dependència energètica europea de l'exterior. Només el 12% de la població de la Unió Europea està a favor de l'expansió d'aquesta font d'energia per a reduir la dependència energètica, enfront d'un 48% que està a favor del desenvolupament de l'energia solar i el 41% que es manifesta a favor de noves tècniques energètiques com el carbó net o l'hidrogen.

A Espanya el percentatge de població favorable a la construcció de noves nuclears es redueix al 4%, el 50% de la població aposta pel desenvolupament de l'energia solar i la segona opció energètica preferida és l'eòlica amb el 28%. Les noves tecnologies energètiques són recolzades pel 27%. L'energia nuclear només té menys adeptes que a Espanya entre les poblacions de Grècia, Xipre i Malta, amb el 2% de suports. Així mateix, només el 4% de la població de Dinamarca mostra el seu suport a l'energia nuclear.

Segons l'opinió d'Ecologistes en Acció, un govern democràtic i responsable no hauria d'oblidar i passar per alt l'opinió de la seua població; aquest sentiment antinuclear tan estés entre l'opinió pública espanyola hauria de ser tingut en compte a l'hora de legislar i de prendre decisions sobre el model energètic del futur. L'actual govern del PSOE, per descomptat, hauria de deixar clara la seua opció per un futur energètic sense nuclears i, a més, establir un calendari de tancament de les centrals nuclears que funcionen en l'actualitat.