• Un nou estudi europeu, amb dades de 370.000 vehicles, mostra que fins i tot els vehicles dièsel més moderns sobrepassen els límits d’emissions contaminants. L’estudi es basa en una nova tecnologia que utilitza la teledetecció i anàlisi estadística per mesurar les emissions reals de vehicles de passatgers en carretera.
  • Ecologistes en Acció demana una revisió de les etiquetes de la DGT que tingui en compte les dades aportades per aquest estudi.

Dimecres passat 6 de juny es va llançar un nou estudi de l’ICCT que analitza vehicles dièsel en condicions reals de conducció, basat en una tècnica en la qual no caben paranys i les conclusions dels quals són incontestables: fins i tot els vehicles dièsel més moderns emeten quantitats de gasos tòxics molt per sobre del permès.

El test emprat utilitza un raig de llum per analitzar els gasos del tub d’escapament quan el vehicle ho travessa i està lligat a un sistema de reconeixement automàtic de matrícules que permet identificar marca i model. En total, s’han utilitzat dades de més de 370.000 vehicles, analitzats a França, Espanya, Suècia, Suïssa i el Regne Unit.

Amb les dades obtingudes s’ha realitzat una classificació simple però efectiva de vehicles segons les seves emissions en condicions reals. La classificació distingeix tres colors: verd, groc i vermell (bé, regular i dolent, respectivament), per diferenciar els vehicles de la flota europea, tant de forma individual i com per fabricants. Són part del projecte TRUE (Emissions Urbanes Reals, en les seves sigles en anglès) i les dades de tots els vehicles estan disponibles a la Web www.trueinitiative.org.

Els resultats de l’estudi confirmen que les emissions en condicions reals de NOx són, sistemàticament, molt més altes del permès en el cas dels vehicles dièsel, fins i tot en el cas dels més vehicles moderns (Euro 6). Els vehicles de gasolina queden millor retratats, i reben una classificació ‘bona’ o ‘regular’.

Els resultats més rellevants en relació als vehicles Euro 6 dièsel són els següents:

  1. Quatre fabricants van tenir una mitjana d’emissions més de 12 vegades per sobre dels límits de la norma Euro 6. El grup amb més emissions va superar 18 vegades els límits.
  2. Tots els models Euro 6 mesurats van superar els límits de NOx en condicions reals de conducció.
  3. Els vehicles dièsel Euro 5 van tenir resultats particularment dolents: tots van tenir emissions de NOx almenys dues vegades per sobre del límit i els pitjors van tenir emissions 18 vegades per sobre del límit.

A la vista dels resultats, Ecologistes en Acció considera que l’estudi deixa clar que les etiquetes de la DGT, que es basa precisament en la norma Euro, no són una eina útil per lluitar contra la contaminació de l’aire. Per tant, sol·licita una revisió de les etiquetes perquè s’ajustin a les emissions en condicions reals de conducció.

María García, portaveu de l’àrea de contaminació d’Ecologistes en Acció, ha declarat: “Les ciutats necessiten eines que permetin discriminar els vehicles més contaminants en condicions reals, no segons els distintius actuals de la DGT que segueixen una norma que els dièsel, en la seva majoria, depassen àmpliament”.

Nuria Blázquez, responsable de la campanya dièsel de l’organització ecologista, ha afegit: “La discriminació dels vehicles segons les seves emissions en condicions reals podria ser també una eina de fiscalitat que permeti dirigir la compra cap a vehicles menys contaminants”.