Select Page

Cargando Eventos

« Todos los Eventos

  • Este evento ha pasado.

Alcoi: Projecció del documental ¿Trileros del agua?

17 noviembre 2018/12:00 - 13:30

Dissabte 17 de novembre, a les 12 h, es projectarà al Centre Cultural Mario Silvestre d’Alcoi el primer documental d’investigació periodística sobre la privatització de l’aigua.

>>> Cartell amb definició alta (jpg)

La Iniciativa Ciutadana per la Gestió Pública de l’Aigua, en la qual participa La Carrasca-Ecologistes en Acció, continua amb les seues activitats dirigides a conscienciar la població pel que fa a la necessitat de remunicipalitzar la gestió de l’aigua potable d’Alcoi.

El pròxim acte que hem organitzat és la projecció de “¿Trileros del agua?”, el primer documental d’investigació periodística sobre la privatització de l’aigua.

És un treball pioner en el seu camp, que posa de manifest els diversos models de gestió de l’aigua al nostre país (pública, mixta i privada) i les conseqüències que tenen aquestes per a la ciutadania.

Dirigit per Ricardo Gamaza, un dels més prestigiosos periodistes andalusos especialitzats en informació mediambiental, aquest document audiovisual revela trames, fraus, portes giratòries, enginyeria financera i empresarial… però sobretot posa veu a la gent que pateix drames com a talls d’aigua o acomiadaments a causa de les privatitzacions.

El documental revela el mètode de les grans multinacionals de l’aigua per a transformar l’aigua en un producte que els dóna milions d’euros eludint fins i tot el pagament de milions d’euros en impostos. L’altra cara d’aquesta moneda també es mostra en aquest document periodístic: la de les persones a les quals els tallen l’aigua o les enganyen per a pujar-los el rebut, a les quals se’ls dóna veu, igual que a les organitzacions ciutadanes que estan silenciades en els mitjans de comunicació en els quals la publicitat i els patrocinis dels senyors de l’aigua serveixen per a fer callar les crítiques contra els excessos de la gestió privada d’aquest recurs essencial per a la dignitat humana.

La projecció tindrà lloc el dissabte 17 de novembre, a les 12 h, al Centre Cultural Mario Silvestre (avda. del País Valencià, 1). L’entrada és gratuïta.

Prèviament projectarem una presentació a càrrec del director del documental. Ricardo Gamaza ha obtingut 19 premis de comunicació internacionals, entre ells el Premio Dragona Iberia de la Fundación Iberoamericana Nueva Cultura del Agua, el Premio Iberoamericano iAgua al millor documental de divulgació, el premi Panda de Comunicació WWF-Espanya o el premi nacional Doñana Sostenible de Periodisme, entre d’altres.

Detalles

Fecha:
17 noviembre 2018
Hora:
12:00 - 13:30
Categorías del Evento:
, ,