Select Page

Cargando Eventos

« Todos los Eventos

  • Este evento ha pasado.

Barcelona: Jornada de lluita 10 anys de crisi

15 septiembre 2018/19:00 - 21:00

Dia d’acció global “10 anys de crisi estafa. Prenem el control de les finances”

El Dissabte 15 de Setembre, més de 50 organitzacions socials catalanes, representants de diversos col·lectius perjudicats per la crisi financera, sortiran al carrer en el marc d’una Campanya global amb més de 100 accions en els cinc continents, afegint-se a les mobilitzacions previstes a ciutats com Nova York, Londres, París, Berlín, Frankfurt, Milà, Brussel·les, Amsterdam, Dublín, Oslo i Madrid.

El vespre del 15 de Setembre, a les 19:00 h. enfront de la Delegació de la Comissió Europea a Passeig de Gràcia, començarà un recorregut reivindicatiu amb aturades simbòliques a les seus de les empreses i organismes amb responsabilitats per la crisi financera, i que s’oposen a la reforma que necessitem per posar les finances al servei del planeta i la societat. El recorregut reivindicatiu serà precedit per una intervenció / roda de premsa davant mitjans de comunicació a les 18:50, enfront de la Delegació de la Comissió Europea a Passeig de Gràcia, 90. Abans de la manifestació, tindrá lloc una assemblea de moviments socials participants a la Campanya (veure llistat a baix) al matí del Dissabte 15 de Setembre al Centre Cívic La Sedeta.

Aquesta Campanya s’organitza en el marc del desè aniversari de l’inici de la crisi financera (marcada simbòlicament per la caiguda del banc d’inversions estatunidenc Lehman Brothers), que ha causat una crisi social i ambiental marcada per les retallades en la despesa pública en serveis bàsics (educació i sanitat), retallades a les pensions, precarització dels drets i condicions laborals dels treballadors, atac al dret a l’habitatge (desnonaments, acció de fons especulatius “voltors”) i la privatització d’infraestructures bàsiques lligades als serveis públics. Aquesta crisi financera ha tingut un impacte específic en les dones, els seus drets com a treballadores i la desigualtat entre gèneres.

Actualment, el sistema financer continua sent el major responsable del finançament de les energies fòssils, principal causant del canvi climàtic; l’evasió fiscal de les grans empreses; el finançament de la indústria armamentística a l’Estat espanyol; especula amb el deute dels països en desenvolupament i les seves matèries primeres i aliments bàsics; i adoctrina les nenes i nens catalans a través d’un programa de falsa “educació” financera que no compta amb el suport dels docents, famílies, ni resta de parts implicades.

En el context espanyol, la banca està negant-se a retornar els diners dels rescats bancaris i a contribuir de manera justa al manteniment de les pensions i els serveis públics. Estem contra el xantatge de la banca al Govern espanyol per evitar la taxa bancària / de transaccions financeres. Estem, en general, a favor d’un control democràtic últim sobre el sistema financer, amb una transparència sobre les decisions polítiques que afecten el sector bancari: ara mateix les institucions polítiques estan sotmeses a ingerència maliciosa de la gran banca sistèmica o entitats “massa gran per caure” posant els seus interessos per davant de l’ interès públic i la finalitat del finançament de l’economia productiva. Cal, a més a més, una major diversitat al sistema financer espanyol, amb més pes de la banca ètica i cooperativa; i reconsiderar la idea d’una banca pública.

Per tot això, fem una crida a la societat en el seu conjunt perquè es manifesti per una reforma profunda del sistema financer per posar-lo al servei de les necessitats del planeta i la societat.

Participa el 15 de setembre a Barcelona a la Jornada de lluita: Posem les finances al servei de les persones i el planeta!

Amb motiu del 10 aniversari de la caiguda de Lehman Brothers  el 15 de setembre s’està organitzant una Jornada internacional a tota Europa. En Barcelona, dissabte 15 setembre a partir de les 9,30 h, comença al Centre Cívic La Sedeta i constarà de tres espais:

Matí (9,30 h): jornada pròpiament dita formada per dos taules: Taula 1 diferents experts donaran un enfoc econòmic-financer, ecològic, sociològic i feminista. Taula 2 presentació i debat per part del 9 eixos  (Finances, educació, salut i sanitat, pensions i serveis socials, treball i atur, ecologia, feminisme, habitatge i relacions Nord-Sud) que participen en la jornada.

Migdia (14.00): assemblea de moviments socials.

Tarda: Manifestació a les 19 h que comença en la Delegació de la Unió Europea sota el lema “Posem les finances al servei de les persones i el planeta!”

Col·lectius que donen suport a Catalunya: Aigua és Vida, Aliança contra la pobresa energética, Assemblea Groga de Gràcia, Associació Erradicar la pobresa, ATTAC-Acordem, Ca la Dona, Campanya Banca Armada, Campanya No als TCI, CADTM, Col·lectiu 500X20 Lloguer públic i assequible, Coordinadora de treballadors i treballadores en atur de Catalunya, Ecologistes en Acció, EKONA, Entrepobles, FAVB-Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona, FAPAC-Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Catalunya, FETS-Finances Ètiques i Solidàries, Fundació FIARE, Front Cívic de Catalunya, Greenpeace Barcelona, Grup impulsor de la Renda Garantida de Ciutadanía, Icària Editorial, Marea Blanca, Marea Pensionista, Marxa de la Dignitat, Marxa Mundial de Dones, ODG (Observatori del deute en la globalització), Oikocredit Catalunya, Oxfam Intermón, PAH-Plataforma d’Afectats i afectades per l’Hipoteca, Plataforma d’atenció domiciliària SAD, Plataforma de Fiscalitat Justa, Ambiental i Solidària, Plataforma Lleida Social, Plataforma Sortir de l’Euro, PLEEC – Plataforma per una educació en economía crítica, Radio Rebelde Republicana, REVO Prosperitat Sostenible, SETEM Catalunya, SICOM-Solidaritat i Comunicació, Sindicat de Llogaters i Llogateres, Vides Sostenibles, XSE-Xarxa de Sobiranía Energètica, 350 Org

Detalles

Fecha:
15 septiembre 2018
Hora:
19:00 - 21:00
Categorías del Evento:
, ,