El 16 de març es va posar en marxa el porta a porta com a nou sistema de recollida de la brossa al nucli antic de Torredembarra que inclou per primera vegada la fracció de matèria orgànica i ja es pot assenyalar que les dades referents a les tres de la campanya han estat molt positives, tant per la gran col·laboració dels veïns com per la quantitat de matèria orgànica recollida.

En 27 dies, dels 13800Kg, només un 19,6% del rebuig ha acabat a planta, havent-se reciclat el 80,5% del residu que, de manera habitual, no s'hagués pogut recuperar. Un 50% és matèria orgànica que s'ha dipositat a la planta de Botarell per a la seva posterior transformació en compost. De les primeres avaluacions s'ha observat que el percentatge d'impropis de la matèria orgànica no supera el 10%, la qual cosa demostra que la població separa correctament el residu.

Una altra dada d'importància obtinguda és el grau de participació de la població, que es calcula en un 74%, una dada que resta estable des de pràcticament el començament de la recollida, així com els percentatges de recuperació de cadascuna de les fraccions.

El sistema de recollida s'ha implantat en una zona on existeix el principal carrer comercial peatonal, amb diversos establiments. Una enquesta de satisfacció realitzada per Ecologistes en Acció demostra que un 78% dels grans generadors comercials està satisfet amb el sistema i només un establiment es nega a col·laborar. La resta, demana un increment en els dies de recollida de vidre, per exemple, que es realitza únicament en dissabte, un factor que es solucionarà amb l'ampliació a tres dies de recollida per als establiments que ho han sol·licitat.

Ecologistes en Acció va realitzar la campanya de comunicació amb monitors ambientals que es van desplaçar casa per casa per lliurar el material necessari per a dur a terme la recollida (bosses compostables, cubells airejats de 10 litres per a la FORM i de 25l per a la resta de fraccions, tríptics sobre la matèria orgànica i sobre el sistema de recollida així com un iman per recordar els dies que s'ha de treure al carrer cada fracció). Aquest llirament es va acompanyar de un punt fix d'informació a l'Ajuntament i dos dies a la plaça principal de la zona. També es van organoitzar diverses exposicions sobre la matèria orgànica i es va lliurar material didàctic a les escoles.

La campanya s'ha acompanyat amb el llirament d'un pack de bosses per a realitzar la recollida selectiva de paper i cartró, vidre i envasos i tot un seguit de visites als diversos establiments comercials durant les tres setmanes inicials.

Actualment, s'està realitzant les inspeccions nocturnes del contingut dels residus dipositats al carrer per fer una avaluació directa del grau de participació diària així com visites a algunes comunitats de veïns on el lliurament de residus al carrer es fa de manera comunitària, cosa la qual ha generat alguns problemes.

Cal tenir present que Torredembarra és un municipi amb dues terceres parts dels seus habitatges que actuen com a segones residències. La setmana santa serà la prova de foc per comprovar si el sistema de recollida ha estat ben estès pels usuaris d'aquestes segones residències. Tot i ser la zona del nucli antic històric, també hi ha un important percentatge d'habitatges d'aquestes característiques

El GETE- Ecologistes en Acció considera que el bon funcionament d'aquest sistema, únic a la comarca del Tarragonès, servirà de referent per altres municipis que, en l'actualitat i dins la mateixa comarca, només assoleixen un 30-40% de recuperació, amb una molt baixa qualitat de la FORM.