El Codi Tècnic d'Edificació (CTE), que és d'aplicació a les noves construccions o rehabilitacions, inclou un apartat de seguretat en cas d'incendis que el projecte d'hotel de la Font Roja, presentat per la Diputació d'Alacant, incompleix en alguns punts molt importants.

Una de les condicions exigides pel CTE per a les edificacions limítrofes o interiors a àrees forestals és l'obertura d'una franja de 25 metres d'amplària que separe la zona edificada de la forestal, la qual ha d'estar lliure d'arbustos o de vegetació que puga propagar un incendi forestal. També seria obligatori obrir un camí de 5 metres d'amplària al voltant de la zona edificada, ampliar l'actual camí d'accés que discorre per la mateixa vora de la glorieta dels Paellers i crear una replaça de 25 metres de diàmetre al final del carrer de xalets (a l'extrem oest de l'avinguda del Dr. Espinós).

El compliment d'aquests requisits per a construir l'hotel tindria un impacte brutal sobre la vegetació existent a la mateixa vora dels xalets, ja que suposaria arrasar un carrascal madur en ple parc natural (en part dins de l'àrea de protecció integral) i l'eliminació d'espècies protegides i d'arbres singulars. També requeriria un enorme moviment de terres a l'oest dels xalets.

En definitiva, el compliment dels requisits de seguretat contra els incendis del Codi Tècnic d'Edificació en el cas de la construcció dels edificis de l'hotel en l'àrea dels antics xalets suposa un impacte que, per ell mateix, ja fa inacceptable el projecte.

La pretensió dels autors del projecte d'excloure'l de l'aplicació d'aquests requisits basant-se en l'altura d'evacuació dels edificis no té cap fonament, ja que la seua finalitat no té res a veure amb les condicions d'aproximació i maniobra dels serveis d'evacuació, sinó amb les condicions de seguretat de les zones edificades limítrofes o interiors a les àrees forestals; així ho acredita l'informe tècnic redactat per l'arquitecte tècnic Sr. Iñaki Sáez, que analitza els incompliments en aquest aspecte del projecte hoteler. De fet, l'establiment de la franja de separació entre les zones edificades i el bosc és un requisit lògic que ja ha incorporat la legislació valenciana per als nous desenvolupaments urbanístics junt a zones forestals .

El nou impacte que denuncia l'assemblea «La Font Roja també és nostra. Hotel fora del Parc Natural» s'afegeix a la llarga llista d'arguments que demostren que no té cap sentit construir en el cor d'un paratge tan valuós com la Font Roja un hotel inviable des del punt de vista ambiental, social i econòmic.

L'assemblea exigeix a la Diputació d'Alacant i a l'Ajuntament d'Alcoi que no malgasten ni un euro més en aquest projecte absurd i que destinen els seus recursos a cobrir les autèntiques necessitats del Parc Natural: restauració de caves i masos, millora dels serveis que requereixen els visitants, millor dotació de personal, suport als allotjaments rurals ja existents, etc.

Assemblea de la Campanya
«La Font Roja també és nostra. Hotel fora del Parc Natural»