Anticonsumisme a Castelldefels

El Grup Ecologista Les Agulles-Ecologistes en Acció va realitzar aquest diumenge 2 de gener una acció directa per a denunciar el consumisme d’aquestes dates nadalenques, i alertar a la població sobre les conseqüències socials i ambientals d’aquesta cultura que impregna la nostra societat.

L’acció ha tingut lloc al centre comercial Ànec Blau de Castellfedels (Baix Llobregat), que és un exemple de política comercial agressiva i totalment consumista. Està obert els 365 dies de l’any, i combina l’oferta de botigues de moda amb una zona de restauració i multicinemes. Amb aquest mega-centre comercial, tota la zona del Baix Llobregat sud està ja inundada d’aquestes instal·lacions. Cada municipi en té un, com a mínim (Ànec Blau a Castelldefels, Barnasud a Gavà, Vilamarina a Viladecans, Alcampo a Sant Boi, Carrefour a El Prat, El Corte Inglés, Llobregat-centre i Splau a Cornellà, etc.).

Tríptic El consumisme destrueix el planeta

El missatge que s’ha explicat a la ciutadania recull la necessitat de reduir el consum per tal de reduir el nostre impacte sobre el planeta. Un impacte que està provocant la greu crisi ambiental (i també econòmica) actual, i que té en el Canvi Climàtic i la pèrdua de Biodiversitat els màxims exponents. Així mateix, s’ha fet incidència en la importància de tenir un consum crític i conscient, per a consumir responsablement, i d’han ofert multitud d’exemples i idees per tal de poder actuar de forma positiva en temes tan diversos com la roba, l’alimentació, l’ús d’aigua o energia o bé els transports.

Els activistes han repartit informació als usuaris del centre comercial en l’accés al mateix, ja que la vigilància privada ha impedit l’entrada al recinte, d’una forma agressiva i desproporcionada, que ha estat resposta amb tranquil·litat i serenor per part del integrants de Les Agulles-Ecologistes en Acció.
Visitants connectats: 318