No a la intervenció militar en Líbia. No a la guerra

Totes les versions d’aquest article: [Català] [Castellano]

Ecologistes en Acció lamenta la decisió de l’ONU i s’oposa a una intervenció militar en Líbia que amaga interessos econòmics i geoestratègics.

No és una intervenció en favor de la democràcia sinó per interessos econòmics i geoestratègics. Els mateixos països disposats a intervindre militarment ara, han donat suport a la dictadura de Gadafi durant anys, han comprat el petroli i gas de Líbia durant anys i han venut armament a Líbia durant anys. Tot això sense qüestionar-se en cap moment el seu caràcter antidemocràtic ni de bon tros el patiment de la població. Eixos mateixos països han mostrat la seua "prudència" a l’hora de recolzar les revolucions democràtiques en tot el Magrib, però han donat suport sense dubtar-ho als seus règims antidemocràtics mentre han servit a la defensa dels seus poc legítims interessos.

Qui pateix les intervencions militars és la població civil, tal com demostren els casos d’intervencions prèvies. Els danys i patiments produïts per la guerra que es tradueixen en desplaçaments, persones ferides i mortes, por i destrucció de l’entorn són sempre patides en major grau per la població civil. De fet, després de l’inici dels bombardejos, milers de persones fugen. Persones corrents, que deixen arrere la seua llar i les seues vides, forçades a desplaçar-se per la guerra.

L’anomenada operació "Odissea de l’alba" no persegueix, per tant, la protecció de la població Líbia, no persegueix el respecte als drets humans, ni tampoc la democràcia o la llibertat per als seus habitants. A més, la història ha demostrat de forma reiterada com les intervencions militars no resolen els conflictes i de vegades els agreugen, desencadenen increments de violència o de noves intervencions bèl·liques.

Espanya, que ha venut des de 2005 armes per valor de 10,7 milions d’euros a Líbia i que durant el primer semestre de 2010 va exportar a Líbia equipament militar per valor de 6,8 milions d’euros, se suma a la intervenció mobilitzant a uns 500 militars, quatre avions de combat F-18, un avió cisterna, una fragata F-100, un submarí i un avió de vigilància marítima. Resulta hipòcrita i irresponsable atacar a qui se li han venut armes en propi benefici fins fa uns mesos, i a més finançar una guerra quan s’estan proposant retallades socials injustificables i sense precedents a fi de fer front a la crisi i controlar el gasto públic.

Per tot això Ecologistes en Acció diu de nou alt i clar NO A LA GUERRA!, NO A LA INTERVENCIÓ MILITAR EN LÍBIA!
Visitants connectats: 522