Pinta un peix

Totes les versions d’aquest article: [Català] [Castellano] [Galego]

Ecologistes en Acció et proposa participar en la campanya Pinta un peix

Dècades de sobrepesca i pràctiques pesqueres destructives, combinades amb un creixent consum de productes d’origen marí, estan buidant els nostres mars i oceans. El resultat és que més del 82% de les poblacions de peixos sobre les quals es té informació en el Mediterrani, i més del 50% en l’Atlàntic, estan sobreexplotades. Algunes de les espècies més conegudes i que estan considerades en perill d’extinció són l’anguila, el mero, el bacallà, el salmó, les tortugues marines, i multitud d’espècies de ratlles i taurons. Així mateix, nombroses altres espècies continuen avui en dia sobreexplotades i han sofert extincions locals, entre aquestes espècies trobem algunes tan conegudes com l’orada, el llenguado, el besuc, els rogers, l’anxova, el peix espasa, el polp o l’escamarlà.

Anima’t a pintar un peix i ajuda’ns a repoblar els nostres mars!

Més informació a “Paint a fish (en anglès)

Durant els primers mesos de 2013, els líders de la Unió Europea (els Ministres i els diputats al Parlament Europeu) decidiran si permeten o no que les poblacions de peixos creixin, i si ho fan de forma ràpida o massa lenta.

Estem animant als nens i nenes, i joves de tota Europa a pintar un peix per crear una “gran població de peixos virtual” per demanar als líders de la UE que es comprometin a aconseguir el restabliment total de les poblacions de peixos tan aviat com sigui biològicament possible.

Animem a les escoles i les organitzacions a realitzar l’activitat "Paint a Fish – Pinta un peix” per ajudar-nos a crear una acolorida població de peixos i contribuir a restablir els recursos pesquers de la Unió Europea al seu nivell òptim, d’una vegada per totes i per sempre.

Totes les imatges es carregaran a la pàgina web “Paint a fish” que demanarà als líders de la UE que protegeixin els nostres recursos pesquers i acabin amb la sobrepesca.

Sigues un dels primers a ajudar-nos a crear aquesta població de peixos virtual i recolza la campanya!

Proporciona “Paint a fish” algun tipus de materials o recursos addicionals?

A part d’una presentació en format PowerPoint amb plantilles de peixos per a l’activitat Paint a Fish–Pinta un Peix, també hem preparat materials educatius per a les escoles i els professors que vulguin planificar i dedicar una o dues sessions al tema de la pesca; aquests materials inclouen:

  • Un pla per a una classe didàctica recomanada per a nens/es de 8-12 anys (classes de 2on a 5 è de primària)
  • Plans per a dues classes didàctiques per a nens/es de 13-16 anys (classes de 6è de primària a 2 on de secundària i de 3er a 4rt de secundària ) incloent un exercici de joc de rols i mini-vídeos.

Pots descarregar els materials “Paint a fish” (en anglès) aquí i també treballar amb diferents documents sobre pesca d’Ecologistes en Acció. Els enllaços s’inclouen al final.

Instruccions per a la realització de l’activitat

  1. Dibuixa i pinta un peix en una fulla de paper en blanc o en una de les plantilles que proporcionem (animem als nens i nenes al fet que siguin creatius i dibuixin el seu peix en una fulla en blanc!).
  2. A la cara davantera de la fulla de paper escriu: el teu nom de pila (només el nom, sense cognoms), edat i lloc (localitat i país).
  3. Escaneja el dibuix (o dibuixos) del peix, o treu una foto digital del mateix, i envia-ho per correu electrònic a pesca@ecologistasenaccion.org; o carrega-ho directament a la pàgina web paintafish.org.
  4. Si no tens escàner o no pots fotografiar i manar per correu electrònic els dibuixos, envia les fulles en paper originals a l’adreça postal: Ecologistes en Acció, C/Ribes 19 Ppal 3ª - 08013 Barcelona.
  5. Si a més, manes els dibuixos originals en paper, tens més possibilitats que el teu dibuix pugui participar en una exposició col•lectiva i així entrar en un concurs que permetrà triar els dibuixos de peixos més vistosos.Visitants connectats: 584