Tarragona: Acte commemoratiu del aniversari de Fukushima

  Sumari  

 Català

Acte commemoratiu del IV aniversari de l’accident de Fukushima
Dissabte 7 de març, a les 12:00 h.
Platja del Miracle Tarragona

Ecologistes en Acció i XSE-Tarragona i Terres de L’Ebre faran aquest dissabte dia 7 de març, un acte amb motiu del quart aniversari de l’accident de Fukushima al Japó, que consistirà en l’enlairament de 100 creus a la Platja del Miracle de Tarragona que simbolitzen un desgreuge a la mar contaminada per la radioactivitat de l’accident d’aquesta Central Nuclear i en la lectura final d’un manifest que hem redactat amb motiu d’aquest aniversari.

L’11 de març de 2011 es va produir l’accident nuclear en la central de Fukushima-Dai-ichi (Japó) en un moment en què s’estava produint una veritable ofensiva de la indústria nuclear per intentar revertir el seu declivi. Aquesta indústria es troba en crisi i intenta per tots els mitjans millorar la seva situació en base d’una banda a allargar la vida activa dels seus envellits reactors als Països industrialitzats posant en perill la salut i la seguretat de les persones, d’altra banda vol vendre més reactors sobretot als anomenats països emergents, amb Xina al capdavant. Un tètric i veritable negoci per a les empreses que les exploten.

La Comissió Reguladora Nuclear NRA ha autoritzat a la companyia elèctrica operadora, Tokio Electric Power (TEPCO), a abocar tota l’aigua contaminada de la central nuclear de Fukushima Dai-ichi a l’Oceà Pacífic. Això originarà un dany incalculable a la vida marina i en última instància, també a la vida humana. El 80% de la radioactivitat lliurada per l’accident va anar a parar a la mar i a l’atmosfera, aquesta mesura representarà un ploure sobre mullat en l’afectació al medi marí.

La situació de crisi continua oberta quatre anys després de l’accident de Fukushima, mostrant el lluny que estem de controlar tècnicament l’energia nuclear i l’opacitat i manca d’ètica que envolta aquest negoci a a l’empara dels governants . Quan hi ha un accident el primer objectiu que té el lobby nuclear és amagar la veritat a la població perquè és l’única manera que té de sobreviure en el competitiu món de l’energia on cada cop és més evident la necessitat d’optar cap a un tomb en el sistema energètic, apostant per energies més netes i menys perilloses.

Aquest acte de desgreuge a la mar, simbolitza el greu impacte a l’Oceà Pacífic causat per l’abocament de centenars de tones de radioactivitat provinent de l’accident a les seves aigües i vol expressar la solidaritat amb el poble japonès i molt especialment amb les víctimes de la catàstrofe, i reclamar la urgència d’establir un calendari de tancament de les Centrals Nuclears i un canvi radical en la política energètica actual.

Desprès de Fukushima tanquem les nuclears!
Visitants connectats: 851