Barcelona: Trobada Pa-Europeu de Autoritats Locals i Nova Generació de Tractats de Lliure Comerç

  Sumari  

 Català

Ecologistes en Acció en nom de la Campanya Catalunya NO a TTIP, la Campanya estatal No al TTIP, de l’Ajuntament de Barcelona, i del Grup de Treball Europeu conformat per la preparació, ​​us convidem a acompanyar-nos en la Primera Trobada Pa-Europeu de "Autoritats Locals i Nova Generació de Tractats de Lliure Comerç", a Barcelona, ​​el 21 i el 22 d’abril del 2016.

Gràcies a la pressió pública i a la movilització de la societat civil international, en contra de la Nova Generació d’Acords de lliure comerç, més de mil municipis europeus han adoptat resolucions declarant-se Zones Lliures de TTIP / CETA / TISA. Aquests tractats posaran en perill els principis democràtics ja que redueixen l’espai polític i restringeixen l’abast de les decisions públiques a través de la implementació d’una sèrie de mesures que afecten la democràcia- local a partir de Sistemes de Solució de Diferències Entre Inversors i Estats (ISDS) o fórmules com la Cooperació Regulatòria, que impliquen: canvis substancials en regles per a la contractació pública i els serveis públics. Com Ciutadanes i ciutadans, així com Autoritats locals, sabem que hem de buscar espais oberts de reflexió col·lectiva sobre com defensem les comunitats locals i les institucions democràtiques, enfortintn les polítiques públiques de defensa dels Drets humans, de suport de l’economia local, per tal d’aconseguir la justícia social i econòmica. S’evidencia una necessitat urgent de comprendre i crear consciencia sobre els imapctes socials, econòmics i ambientals de l’agenda de Comerç i Inversió, on tractats com TTIP/CETA/TISA representen una serie amenaça èr la democràcia, pels Drets humans i la Sobirania dels Pobles. És important també enfortir les alternatives ja existents i explorar-ne d’altres.

La Trobada consistirà en una primera reunió d’alcaldes i alcaldesses, i determinat/des funcionari/es (trobada tancada), seguida de reunions obertas a representants de la societat civil, els sindicats, les ONG, les associacions empresarials, el 22 d’Abril. És a aquesta part de la Trobada on us convidem. Serà una oportunitat per crear nous vincles entre la societat civil i les autoritats locals, treballant junt/es per aturar aquests tractats injustos que formen part de l’agenda corporativa europea.

En cas de qualsevol dubte, gràcies per contactar: internacional@bcn.cat i barcelona.no.ttip@gmail.com
Visitants connectats: 297