[Exposició] Ozó troposfèric a Catalunya

  Sumari  

 Català

Ecologistes en Acció inicia la seva campanya sobre ozó amb dos objectius: reclamar a les administracions que engeguin plans eficaços de lluita contra aquest contaminant, i conscienciar a la població sobre el problema perquè contribueixi a la seva solució. Durant la primavera i l’estiu del 2017, es desenvoluparan exposicions i jornades sobre l’ozó a Catalunya, Extremadura, País Valencià i Valladolid. Com en anys anteriors, s’identificaran i difondran els nivells de contaminació més elevats.

[Exposició] Ozó troposfèric a Catalunya

L’exposició sobre l’ozó a Catalunya consta de 7 panells de 66 X 200 cm, en format roll-up (els mateixos panells porten el suport). Els temes on s’incideix són:

  • Que és l’ozó, com es forma i el seu moviment pel territori català
  • Quins efectes té sobre la salut humana i vegetal
  • Quines són les fonts dels contaminants precursors de l’ozó (òxids de nitrogen i compostos orgànics volàtils)
  • Mesures a aplicar per reduir la contaminació
  • El projecte CAPTOR de ciència ciutadana. CAPTOR és un projecte finançat pel Programa per a la recerca i la innovació Horitzó 2020 de la Unió Europea on participa Ecologistes en Acció juntament amb ONG ambientals i centres de recerca procedents de l’Estat espanyol, Itàlia, Àustria i França. Un dels seus objectius és establir xarxes de monitoratge amb sensors de baix cost a cases de voluntaris i voluntàries per mesurar aquest contaminant durant els períodes d’estiu, època que assoleix les màximes concentracions a Europa.
Visitants connectats: 268