Sumari

Català

Ecologistes en Acció de Catalunya davant la situació d’involució democràtica que es viu a l’Estat espanyol i en particular després de l’arbitrari empresonament dels últims cinc presos polítics el 23 de març, vol comunicar a l’opinió pública el següent:

- Primer. Mostrar la solidaritat de la nostra organització amb els familiars i amics d’aquests presos, així com també amb les persones que s’han vist obligades a exiliar-se degut a la manca de garanties democràtiques per tenir un judici just a l’Estat espanyol. Així també com a la resta de persones investigades que hores d’ara ja sumen centenars.

- Segon. Cridem a la mobilització pacífica en contra d’aquest Estat opressor que utilitza la Justícia per solucionar problemes polítics que s’han de resoldre amb diàleg i consens. Per aquest motiu demanem a l’ecologisme social de tot l’Estat, que s’uneixi a aquesta crida per tal de revertir la situació d’anomalia democràtica que estem vivint actualment a Catalunya.

- Tercer. Ecologistes en Acció de Catalunya considera que de seguir aquesta involució, no es veuran afectades solament les persones actualment empresonades per les seves idees polítiques, sinó que amb els precedents jurídics que es poden crear, es veurà afectada la ciutadania en el seu conjunt i en particular aquelles persones que lluitem per la reconversió ecològica de la societat, en d’altres paraules, per un món més just ambiental i socialment.

- Quart. Ecologistes en Acció de Catalunya veu amb preocupació el descrèdit que la Justícia espanyola està sofrint davant de la comunitat internacional, fins al punt que solament és capaç d’aplicar la seva particular interpretació de les lleis, dins de les seves pròpies fronteres. En aquest sentit volem manifestar que algunes resolucions del Tribunal Suprem (TS) ens semblen directament un insult a la democràcia i al sentit comú. Aquesta apreciació va en línea de l’opinió expressada per nombrosos experts juristes i col·lectius d’advocats.

- Cinquè. Ecologistes en Acció volem remarcar que aquest comunicat no respon a cap posicionament a favor o en contra de l’independentisme, sinó que és un SOS al conjunt de la ciutadania per salvar la democràcia d’un Estat cada cop més totalitari i d’una Justícia que, en lloc de garantir els drets de la ciutadania, es dedica a fer acusacions amb arguments impropis i surrealistes. Ara i sempre, Ecologistes en Acció de Catalunya ens posem al costat de les persones pacífiques i demòcrates que haurien d’estar en llibertat en representació dels ciutadans i ciutadanes que els han votat.