El projecte de construcció d'un circuit urbà de competició automobilística per a bòlids de Formula 1 patrocinat per la Conselleria d'Infraestructures i Transport, per mitjà de l'Ens Gestor de la Xarxa de Transport i Ports (GTP), està envoltat d'unes característiques d'urgència i desinformació que fan que vorege la legalitat. Per exemple, les tres licitacions de GTP publicades en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana fins a la data, de forma molt fosca (es nega implícitament l'existència d'un projecte de circuit urbà de Formula 1 i se substitueix per una “Connexió entre l'Albereda, l'Av. de França i el Port de València”), sumen un import de més de 52 milions d'euros i no han sigut publicades en el Diari Oficial de la Unió Europea. Aqueixes licitacions contradiuen les afirmacions dels responsables de la Generalitat que auguraven que aquesta infraestructura tindria un cost “zero” per als pressupostos públics.

Segons l'opinió dels ecologistes, el projecte hauria d'avaluar els greus impactes ambientals que comportarà la construcció i funcionament del circuit de competició. Als previsibles impactes ambientals ocasionats per la contaminació acústica, que superarà els nivells establits en la legislació sobre el soroll per a una part important de la ciutat de València, cal afegir les emissions atmosfèriques i l'ocupació de l'antic llit del riu Túria i voltants, que són considerats zones verdes en l'actual Pla General d'Ordenació Urbana de València. Segons les estimacions d'Ecologistes en Acció, el soroll superarà els límits legals per a un 30% de la població de València. Per tant, el projecte hauria de ser sotmés a un procés d'avaluació d'impacte ambiental i també a una avaluació ambiental estratègica regulada per la Llei 9/2006, amb el consegüent procés de consultes i de participació ciutadana.

Ecologistes en Acció s'ha dirigit al conseller d'Infraestructures i Transport per a sol·licitar-li diverses informacions ambientals del projecte, i per demanar que hi haja participació ciutadana i que es respecten els principis de transparència, informació pública i lliure concurrència en els contractes de serveis, obres i subministraments de l'esdeveniment. Simultàniament s'han dirigit a la Síndica de Greuges perquè exigisca a la Conselleria la contestació a les peticions en el termini màxim reglamentari d'un mes establit per la legislació sobre dret d'informació ambiental, termini que de forma sistemàtica s'incompleix per la majoria de les conselleries.