Cargando Eventos

« Todos los Eventos

  • Este evento ha pasado.

Barcelona: Contracimera Propostes per al canvi de model de territoris turistitzats

26 octubre 2021/17:30 - 20:00

|Evento recurrente (Ver todos)

Un evento que comienza el 26 octubre 2021 a la hora 17:30

Un evento que comienza el 27 octubre 2021 a la hora 18:00

Propostes per al canvi de model de territoris turistitzats

La contracimera tindrà lloc els dies 26 i 27 d’octubre en el centre de Barcelona, en paral·lel i molt prop de la Cimera internacional del turisme «The future of Tourism», destinada a la reactivació del turisme de masses. Serà concretament en la Escola Drassanes (c/Nou de Sant Francesc, 11) i en l’espai veïnal el Borsí (c/Avinyó, 23 / Placeta de la Verònica), els dos en el barri Gòtic.

Programa i inscripcions: https://menysturismemesvida.org

Programa

Dimarts 26:

Taula sobre model econòmic: Economies per la vida com a alternativa al model econòmic i turístic imperants.
17:30 h. a l’Escola Drassanes.
En un moment en què tant l’emergència climàtica com el coronavirus i els seus impactes fan encara més evident la necessitat d’un canvi global de model, assistim a tot tipus de resistències per part dels poders. Davant d’aquest panorama, escoltarem les experiències de diferents processos de transició abans d’obrir el debat per recollir veus diverses. Hi participen: Joana Bregolat (ODG), Albert Recio (Favb) i Jordi García (XES).

Taula sobre impactes laborals: Precarització i exclusió social en l’àmbit laboral del sector turístic.
17:30 h. al Borsí.
Partirem d’una investigació que constata que els col·lectius que ja abans del covid patien precarització i exclusió són els que més han patit els seus efectes, especialment les persones que treballen en feines relacionades amb el turisme. Posteriorment, presentarem iniciatives de diferents col·lectius per revertir aquesta situació. Hi participen: Kellys Barcelona, Rosa Batalla (XAREC), Alejandro González (investigador URV).

Taula sobre impactes en l’accés a l’habitatge: L’allotjament turístic com a vulneració del dret a l’habitatge: hotels, pisos i habitacions turístiques.
19:30 h. Escola Drassanes
Barcelona, com tantes ciutats turistitzades, té un greu problema d’expulsió de veïnat per especulació turística de l’habitatge. El cas més àmpliament conegut i rebutjat per la societat és el dels pisos turístics, però no podem oblidar que la majoria de l’immens parc hoteler de la ciutat, especialment del centre, està construït sobre habitatge buidat. Actualment ens trobem davant d’una nova amenaça: la decisió municipal, en el marc del nou PEUAT, sobre la prohibició o regulació del lloguer d’habitacions per dies, un debat tan necessari com inexistent fins ara.
Hi participen: Rodrigo Martínez (investigador UAB), Lucía Delgado (PAH Barcelona), Àlex Francès (Sindicat de Llogaters), Martí Cusó (ABDT / Resistim al Gòtic).

Taula sobre lluita ecologista, grans infraestructures i béns comuns: Els moviments socials davant del negacionisme climàtic.
19:30 h. al Borsí.
Poques setmanes després de la gran manifestació del 19S que va aturar -almenys temporalment- l’ampliació de l’aeroport del Prat, veiem intents reiterats de tornar a obrir el debat, mentre que el Port continua la seva expansió constant i hi ha amenaces d’altres ampliacions aeroportuàries a l’estat. Hi ha la sensació que, malgrat els impactes climàtics, la contaminació i la destrucció d’ecosistemes claus per la vida; només una vigilància ferma i constant per part dels moviments socials pot impedir que es mantinguin les polítiques ecocides. En l’escenari post-19S, plantegem un debat obert sobre estratègies de futur. Hi participen: Zeroport, Ecologistes en Acció i d’altres organitzacions i col·lectius que treballen en aquests àmbits.

Dimecres 27:

Taller de conclusions i propostes.
18:00 h. al Borsí.
Amb les conclusions de les diferents taules del dia anterior, generarem un espai de diàleg que faciliti les Propostes per al canvi de model de territoris turistitzats.

Propuestas para el cambio de modelo de territorios turistitzados

La contracumbre tendrá lugar los días 26 y 27 de octubre en el centro de Barcelona, en paralelo y muy cerca de la cumbre internacional del turismo «The future of Tourism», destinada a la reactivación del turismo de masas. Será concretamente en la Escola Drassanes (c/Nou de Sant Francesc, 11) y en el espacio vecinal el Borsí (c/Avinyó, 23 / Placeta de la Verònica), los dos en el barrio Gótico.

Programa e inscripciones: https://menysturismemesvida.org

Detalles

Fecha:
26 octubre 2021
Hora:
17:30 - 20:00
Categorías del Evento:
, ,

Contenidos relacionados

No se ha encontrado ninguno